Par let sem izpustil in že malo pozabil, koliko je dela pri čiščenju glavic. Vendar je žena bolna (zelo počasi okreva po zelo dolgi čudni gripi) in si je zaželela.
V 2,5 L je samo 0,5 kg sladkorja, ker po okusu več ne paše in ker bo shranjeno zamrznjeno.
Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Regratov sirup
Veš kako, moje punce so iz kulta "hrana je dunajc pa krompir" in vsake zadeve z izrazito svojim okusom ne grejo najbolj.
Pri regratu je tako, da že temeljito očiščeni cvetovi (kot vidiš zgoraj) vsekakor imajo neko očitno, četudi blago grenčino. Če samo odrežem dno čašic in od tu dalje ne pobiram stran zelenila, se bojim, da bo to že ranga pivo.
Je pa za poskusiti, če ne drugače, bom pač sam popil.
Pri regratu je tako, da že temeljito očiščeni cvetovi (kot vidiš zgoraj) vsekakor imajo neko očitno, četudi blago grenčino. Če samo odrežem dno čašic in od tu dalje ne pobiram stran zelenila, se bojim, da bo to že ranga pivo.
Je pa za poskusiti, če ne drugače, bom pač sam popil.