Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Prekucnik Muck Truck

JJN

Odgovor Napisal/-a JJN »

juglans je napisal/a:
2,2 do 2,4 K€ +DDV (trenutno s sejemskim popustom)

Hvala za info, si me prehitel Very Happy

Po telefonu sem zvedel, da bodo po novem letu prodajali samo še modre Max Trucke.

Aye-Aye je napisal/a:
Mene tudi zanima tale igračka, zelo bi mi olajšala delo, saj veliko uporabljam samokolnico, saj do njive, ki je sredi gozda nimam dostopa z avtom, tudi vrt je težko dostopen in bi bila tole res dobra rešitev. Cena pa je res kar huda, vsaj za moj žep. Confused Ja, saj vem, vsaka taka igračka stane, in potem še priključki, ki bi tudi prav prišli.

Pri meni je teren sicer dostopen je pa malo pod naklonom..
Priključke? Meni bi prav prišel standardni keson.

Aye-Aye je napisal/a:
No na netu je že kar veliko takih igračk. Prav tega ima tudi svet strojev pa podoben in lažji powerboss-mini-dumper, cene so tu nekje. Potem je tu še električna varianta. Pa prav navadna samokolnica z električnim motorjem , ki pride dosti ceneje, le ni več tako komfortna.

Uu vidim, da si kar uspel raziskat. Koliko pa pride cena pri svet strojev?
Elektro varianta pri meni ne pride prav, saj vemo kako je z baterijami (sploh pozimi) Smile

Aye-Aye je napisal/a:
Se še kdo zanima za tele dumperje, je že kaj gledal, kaj se splača? JNN kaj praviš, kaj je treba gledati pri nakupu? Hvala!

Nevem točno, jaz gledam da je stroj kvaliteten (po slikah zgledajo vsi približno enako... enkrat se bom oglasil in ga pogledal v živo) ter kako je z garancijo in rezervnimi deli.

Mogoče kdo ve kako je z vzdrževanji teh prekucnikov?
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Po moje z bencinskimi ne more biti sile, razen to, da je poleg občasno moška roka, ki kaj potipa. Motor je tipa vrtna kosilnica, ostalo pa je dovolj robustno, da ob zmernih obremenitvah načeloma nebi smelo biti težav.

Za elektriko si pa že sam odgovoril kako je. Baterija.
Recimo, da bi ta opcij prišla v poštev tam, kjer je samoumevna, predvsem pa finančno sprejemljiva tudi postavka amortizacije, ko bi po toliko in toliko letih nabavljal novo baterijo.
EllaG

Odgovor Napisal/-a EllaG »

Zdravo, družba.
(JJN - hvala za informacijo o gartlcu)

Muck Truck je definitivno specifična zadeva - za nekoga, ki nima druge mehanizacije je lahko blagoslov - odvisno od dela, ki ga mora opraviti.
Za ulaufano kmetijo s konkretnim voznim parkom pa... mogoče le kot zelo priročen dodatek?
Morda za koga s trgatve odpeljat? Wink

Vzdrževanja je potrebno bore malo: menjava olja, vsake toliko štelanje zavor, transmisija je zaprta, bovdna nisem prodal še niti enega...
V vsakem primeru je strošek zanemarljiv, vsaj v primerjavi s starejšimi mašinami...

Konkurenca je pa... pač nočna mora vseh dilerjev.
Pri tistih, ki so direktne kopije, se to vidi (MuckTruck je 1986 lansiral prve modele). Spremembe dizajna pri teh so majhne, kvalitete izdelave/materiala pa tu ne želim komentirat.
Definitvno se marsikaj končna pri denarju. A na tako stisnjenem trgu, kot ga imamo danes, morda le nekako šteje kvaliteten izdelek, vredu cena in nezmuzljiv suport.
Rolling Eyes

Ko bodo baterije dosegle avtonomijo, kakršno potrebuješ pri celodnevnem delu, bo zadeva res bolj zanimiva.

Jaka
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

EllaG: v kateri državi je izdelek narejen? So sestavni deli izdelani v isti državi?
EllaG

Zdravo Muha. Hvala za vprašanje.

Motor - Honda, Japonska.
Pnevmatike - Kenda, Tajvan.
Jermeni, bovdni, ročice so EU porekla (še čakam na potrditev iz katere dežele točno)
Šasija, keson ter dodatna oprema - UK.
Končni izdelek sestavljen in testiran v UK.

Odgovarja sledečim standardom (malo suhoparno, a morda koga zanima v detajl):
Machinery Directive 2006/42/EC;
Electromagnetic Compatibility Directive 2004/108/EC;
Low Voltage Directive 2006/95/EC;
Safety of Machinery EN ISO 12100-1:2003 + A1:2009;
Mechanical Vibration ISO 5349 and associated harmonised standards, where applicable.
Noise emissions conform to directive 2005/88/EC amended by 219/2009 for machines under article 12.

Lep vikend vsem.
Jaka
EllaG

Muha, tele informacije sem se moral še sam naučiti Shocked

Cables - we get them from a UK company, however they are originally from Hungary
Levers - we get them from a UK company, however they are originally from Italy
Skip and Frame - made in the UK
Drive Belt - we get them from a UK company, however they are originally from Italy
Transmission - We get them from a company in the USA

Se beremo...
jaka
Odgovori