Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Prekucnik Muck Truck

crtj-admin
Site Admin

Prekucnik Muck Truck

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
JJN

Odgovor Napisal/-a JJN »

Zdravo,

Zanima me kaj si mislite o tem ročnem prekucniku namesto samokolnice?

Naš teren ima nekaj naklona in je občasno šajtrga kar problematična...

Našel sem zastopnika za Muck Truck -e v Ljubljani
http://ellag.si/mucktruck.html

Bi se obnesel v vsakdanji uporabi?

Lp
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Tole bi znala biti super zadeva na malce večji parceli.

Kako je s samokolnico v bregu vemo, pa tudi sicer ima le ta dokaj majhen keson, tako da je ta "mucktruck" na prvi pogled kar dobra rešitev.

če boš nabavljal me zanima ocena iz prakse.
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Poceni reklama za drago igračo.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Če tele cene držijo, se bom raje še naprej držala naše dobre stare karjole s pogonom na 3 WD (eno kolo in dve nogi Wink )

JJN: ga ti sam nameravaš kupiti? Za kakšen teren ga boš uporabljal? (razen, če je Dajmar uganil pravo)
juglans

Ja in ne.

Recimo, da si s samokolnico cel dan v delu in ni narejenega nič, za traktor si pa malo premajhen. Kako potem naprej?
Traktor rabljen je x € plus prikolica x € plus streha, da kompozicije ne pere dež napram malo večji 4x4 karjoli. Velik plus.
S traktorjem pa je resnica, da se da narediti še mnogo drugih del, ki jih s to igračo ne moreš. V tem primeru je minus.

Recimo v takšnem primeru se mi zdi uporabna reč, sicer pa za manjša podjetja gradbene stroke in sorodnih del tudi.
malcek

Odgovor Napisal/-a malcek »

Za to ceno že dobiš rabljen motokultivator in prikolico in frezo in kosilnico. Ali pa tomo vinkoviča brez prikolice. Edina prednost ki jo jaz vidim je, da je dokaj majhna stvar to.
JJN

Odgovor Napisal/-a JJN »

muha je napisal/a:
Če tele cene držijo, se bom raje še naprej držala naše dobre stare karjole s pogonom na 3 WD (eno kolo in dve nogi Wink )

JJN: ga ti sam nameravaš kupiti? Za kakšen teren ga boš uporabljal? (razen, če je Dajmar uganil pravo)

Bom preveril kakšne so cene, zaenkrat sem samo videl oglas na facebooku...

Verjetno ja, terena je lih toliko, da včasih ne dohajam karjole..
Se bom malo pozanimal o cenah Smile
juglans

2,2 do 2,4 K€ +DDV (trenutno s sejemskim popustom)
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Mene tudi zanima tale igračka, zelo bi mi olajšala delo, saj veliko uporabljam samokolnico, saj do njive, ki je sredi gozda nimam dostopa z avtom, tudi vrt je težko dostopen in bi bila tole res dobra rešitev. Cena pa je res kar huda, vsaj za moj žep. Confused Ja, saj vem, vsaka taka igračka stane, in potem še priključki, ki bi tudi prav prišli.

No na netu je že kar veliko takih igračk. Prav tega ima tudi svet strojev pa podoben in lažji powerboss-mini-dumper, cene so tu nekje. Potem je tu še električna varianta. Pa prav navadna samokolnica z električnim motorjem , ki pride dosti ceneje, le ni več tako komfortna.

Če pogledamo na tuje pa se cene že kar lepo spustijo in tudi izbire je še več. Recimo tale Zipper je kar lušten. No bi se kaj našlo na ebayu je nekako vse na enem mestu.

Se še kdo zanima za tele dumperje, je že kaj gledal, kaj se splača? JNN kaj praviš, kaj je treba gledati pri nakupu? Hvala!
Odgovori