Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Artičoka - Cynara scolymus

Darso

Odgovor Napisal/-a Darso »

Jaz pa gledam, da je artičoka ušiva in vidim, da bo tudi meni letos prvič cvetela. lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Meni tudi Very Happy Tri cvetna stebla poganja, pa ušiva je tudi Very Happy

Sonceluna, hvala! Lani sem dobilamalo sadikco od tebe 4.maja v MB.
Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Moja artičoka je tudi letošnja. Bi jo rada prezimila, če bo šlo. Razmišljala sem, da bi jo pošteno obložila s slamo. Bo to dovolj ali ima mogoče kdo še kakšen nasvet? Kot sem brala zgoraj, listov niti ni potrebno porezati.
zoyba

Odgovor Napisal/-a zoyba »

Ali pozna kdo tole?

_________________Robert
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Ja, Robert, kardij je to, predhodnik artičoke. [url=]Tukaj.[/url]
in tukaj in še tukaj.
zoyba

Odgovor Napisal/-a zoyba »

Metuljc hvala za povezave.Artičoko že imam, tole pa bolj potrebujem za pripravo soka, ker ima zelo odebeljene peclje od listov. Mogoče je za sejanje že malo pozno? Bom pa vseeno poskusil. Smile

Lp_________________Robert
Nadina

Odgovor Napisal/-a Nadina »

Morda kdo ve kdaj lahko porežemo artičoko na Obali?
Pri nas je že začela ponovno poganjati, stari del pa se še ni čisto posušil??_________________http://www.youtube.com/watch?v=s0IWwTLibHg
http://www.flickr.com/photos/nadinacm/
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Odgovoriti ne znam, moram pa ti povedati, da sem te zelo vesela Laughing !_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
franci

Odgovor Napisal/-a franci »

Nadina je napisal/a:
Morda kdo ve kdaj lahko porežemo artičoko na Obali?
Pri nas je že začela ponovno poganjati, stari del pa se še ni čisto posušil??

Jaz jih porežem takoj, ko se steblo prične sušiti, listi pričnejo odmirati. To je kmalu po pobiranju glavic. Dosedaj se je še vedno izkazalo za dobro potezo.
Takole pa napredujejo letos. Treba jih bo ta vikend samo še okopati in pognojiti. Za sorto ne vem, vem samo, da je domača avtohtona. Dobil od prijatelja, ki jih ima že od svoje none.[img][/img]
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Franci, nam izdaš, kje rastejo (da ne bomo peveč zavisti zganjali, mi, celinci). Morda bi bilo najlažje, da vpišeš lokacijo v svoj profil.
Odgovori