Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Hyppeastrum - amarilis, vitezova zvezda

Odgovori
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Moji zamujajo.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Nič ne zamujajo, kadar so, so vedno krasni Wink_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Domnevam, da si jih imel do spomladi na suhem. Saj so tile veliko lepši. Imajo krajše in čvrste liste, cvetje pa prav tako lepo, kot tisti na toplih notranjih okenskih policah. Moj sosed jih je vsako leto sadil šele spomladi, v gajbico, ki jo je zakopal direktno na vrt. Rastli in cveteli so prekrasno. Pozimi mene zelo motijo veliki in šibki listi.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

muha je napisal/a:
Pozimi mene zelo motijo veliki in šibki listi.

... ki se meni zelo radi zlomijo. Zaradi cvetov ne dajem na sonce, da dlje trajajo, za liste je pa to slabo, ker se mi zmeraj pretegnejo. Je pa lepo občudovati te razkošne cvetove, ko zunaj še skoraj nič ne cveti._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
robert

Odgovor Napisal/-a robert »

Z eno besedo BOŽANSKO. klanjam se
Sonceluna

Odgovor Napisal/-a Sonceluna »

Dajmar kaj počneš z njimi da so tko lepi listi in da je take lepe kompaktne oblike?
greeny

Odgovor Napisal/-a greeny »

Pa še moj, beli. Zadnje leto je končno začel poganjat stranske čebulice. Ima pa letos ogromno steblo (na okenski polici je višji od mene!).

Še vedno pa čakam, kdaj bo kakšen sejanec pokazal svoj cvet. Mislim, da je že pet let, ta največji imajo že čisto lepe čebulice, ampak mudi se pa nobenemu ne. Letos jih bom spet imel večino zunaj, pa gnojil jih bom, da jih čimbolj napihne Smile . Upanje umre zadnje.
Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z brezveznim reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Še moji.
greeny

Odgovor Napisal/-a greeny »

Jih je bilo že v začetku več posajenih skupaj in se zdaj razraščajo? Veš mogoče za ime sorte?
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

@dajmar; čarodej, oči ne sfolgajo. Resnično so krasni.

@greeny; kako pa gojiš sejane, hočem reči, kje jih imaš posajene in s kakšnim gnojilom, ter koliko koncentriranim in kako pogosto jih zalivaš? Če nisem preveč zvedav.
Odgovori