NAVADNA KISLICA - RUMEX ACETOSA

Odgovori
Pohorc
Prispevkov: 19
Pridružen: Če Jun 05, 2014 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Pohorc »

Čaj za izkašljevanje
Eno do dve čajni žlički posušene zeli bršljanaste grenkuljice prelijemo s ¼ l vrele vode, po 5 minutah čaj odcedimo. Po potrebi spijemo po eno skodelico na dan. Pijemo ga zjutraj in zvečer.

Slezove korenine in kašelj
Priprava:
1 čajno žličko slezovih korenin namočimo v skodelici mlačne vode od 8 do 12 ur. Precedimo, segrejemo na sobno temperaturo, dodamo 3 čajne žličke hojinega medu. Čaja spijemo vsaj 5 skodelic na dan.

Sok za izkašljevanje
črna redkev in med.
Črno redkev prerežemo na pol, izdolbemo malo sredice, dodamo 3 jedilne žlice akacijenega medu in pustimo stati 24 ur.
Po žlička uživamo dobljen sirup.
ferdo36
Prispevkov: 1237
Pridružen: To Jun 04, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a ferdo36 »

Kot otrok sem pojedel veliko kislice, vendar nikoli stebel. Vem, da smo komaj čakali, da zraste! Nikoli nismo imeli težav._________________Narava vse povrne!
mil
Prispevkov: 1428
Pridružen: Ne Apr 26, 2015 2:00 am

Odgovor Napisal/-a mil »

Pozdrav, dragi prijatelji,

kako sem vesela, ker mi dajete tako polno krasnih nasvetov. Slezove korenine nimam ( še), sem pa poparila liste in cvetove...sprememb na bolje še ni...

To, za grenkulico, je pa zame novica....kot da bi vedela, se je izredno razrasla po vrtu....očitno mi hoče pomagat...

Še enkrat hvala, bom še to uporabila.

lepo bodimo, Mil
MARIJAV
Prispevkov: 1869
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Kot otroci se tudi jaz spomnim, da smo grizljali kislico, tudi stebla. Seveda pa te kislice nismo pomlatili za kompleten obrok, le toliko, da smo se na pot domov iz šole odžejali._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Odgovori