Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Česen 2017
Bo verjetno res bolje v korito, ker po napovedih vprašanje, kdaj bo zemlja spet malo odmrznjena.
Česna imam sicer dovolj, sem ga veliko sadila, ker ga toliko porabimo, a ne bi rada bila drugo leto čisto brez domačega.
Za dve leti ga pa ni😊
Mogoče ga dam raje posameznov setvene lončke 6×5, da ob presajanju ne bom korenin poškodovala.
Česna imam sicer dovolj, sem ga veliko sadila, ker ga toliko porabimo, a ne bi rada bila drugo leto čisto brez domačega.
Za dve leti ga pa ni😊
Mogoče ga dam raje posameznov setvene lončke 6×5, da ob presajanju ne bom korenin poškodovala.
Kaj pa lončki iz papirja? . Sicer niso vsi zadovoljni z njimi, moja izkušnja pa je, če poskrbiš za primerno vlago, se zelo dobro obnesejo.
Meni so se za sajenje čebulčkov (čebule) obnesle tudi wc rolice. Ker rastlinice niso ostale dolgo časa v njih, jim rolice niso tako škodile kot paradižnikom. Jaz jih raje sadim v korito, kot v posamezne lončke, ker imam občutek, da se rastline bolje počutijo, če jih več raste skupaj in lahko "komunicirajo" med sabo. Če so posajene v rorčkih/papirnatih lončkih, korenine sicer predrejo skozi stene, vendar se lepo razraščajo (niso zvrtinčene na dnu). Pri prasajanju pa roroček/lonček pomaga, da se v največji meri ohrani gruda okoli rastlinice, koreninice, ki so prerastle rorček, pa se kar povlečejo zdraven - le v manjši meri se potrgajo._________________naredimo svet lepši
-
- Kraj: Domžale
-
- Kraj: Domžale
No, pa je le pokukal na plano. Danes sem med temeljitim pregledom grede opazil kar nekaj kalčkov, kakšen centimeter visokih.
Je pa greda posuta s slamo, zato se kalčke težko opazi.
Sadil sem pa sorto Gardacho. No, na delu grede imam posajene tudi tri vrste Anke - tiste male čebulčke od brbr - ta se pa še skriva.
Za probo sem dal lansko leto na koncu grede v zemljo še nekaj strokov slonjega česna in kraškega rdečega ( od Bicikla ). Tudi teh dveh še ni na vidiku.
Upam na ugodno vreme v bližnji prihodnosti, da čimprej posadim še malo spomladanskega ...
Je pa greda posuta s slamo, zato se kalčke težko opazi.
Sadil sem pa sorto Gardacho. No, na delu grede imam posajene tudi tri vrste Anke - tiste male čebulčke od brbr - ta se pa še skriva.
Za probo sem dal lansko leto na koncu grede v zemljo še nekaj strokov slonjega česna in kraškega rdečega ( od Bicikla ). Tudi teh dveh še ni na vidiku.
Upam na ugodno vreme v bližnji prihodnosti, da čimprej posadim še malo spomladanskega ...