Česen 2017
-
Bo verjetno res bolje v korito, ker po napovedih vprašanje, kdaj bo zemlja spet malo odmrznjena.
Česna imam sicer dovolj, sem ga veliko sadila, ker ga toliko porabimo, a ne bi rada bila drugo leto čisto brez domačega.
Za dve leti ga pa ni😊
Mogoče ga dam raje posameznov setvene lončke 6×5, da ob presajanju ne bom korenin poškodovala.
Česna imam sicer dovolj, sem ga veliko sadila, ker ga toliko porabimo, a ne bi rada bila drugo leto čisto brez domačega.
Za dve leti ga pa ni😊
Mogoče ga dam raje posameznov setvene lončke 6×5, da ob presajanju ne bom korenin poškodovala.
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Kaj pa lončki iz papirja? . Sicer niso vsi zadovoljni z njimi, moja izkušnja pa je, če poskrbiš za primerno vlago, se zelo dobro obnesejo.
-
Meni so se za sajenje čebulčkov (čebule) obnesle tudi wc rolice. Ker rastlinice niso ostale dolgo časa v njih, jim rolice niso tako škodile kot paradižnikom. Jaz jih raje sadim v korito, kot v posamezne lončke, ker imam občutek, da se rastline bolje počutijo, če jih več raste skupaj in lahko "komunicirajo" med sabo. Če so posajene v rorčkih/papirnatih lončkih, korenine sicer predrejo skozi stene, vendar se lepo razraščajo (niso zvrtinčene na dnu). Pri prasajanju pa roroček/lonček pomaga, da se v največji meri ohrani gruda okoli rastlinice, koreninice, ki so prerastle rorček, pa se kar povlečejo zdraven - le v manjši meri se potrgajo._________________naredimo svet lepši
-
-
-
- Kraj: Rimske Toplice
-
- Kraj: Domžale
-
- Kraj: Domžale
No, pa je le pokukal na plano. Danes sem med temeljitim pregledom grede opazil kar nekaj kalčkov, kakšen centimeter visokih.
Je pa greda posuta s slamo, zato se kalčke težko opazi.
Sadil sem pa sorto Gardacho. No, na delu grede imam posajene tudi tri vrste Anke - tiste male čebulčke od brbr - ta se pa še skriva.
Za probo sem dal lansko leto na koncu grede v zemljo še nekaj strokov slonjega česna in kraškega rdečega ( od Bicikla ). Tudi teh dveh še ni na vidiku.
Upam na ugodno vreme v bližnji prihodnosti, da čimprej posadim še malo spomladanskega ...
Je pa greda posuta s slamo, zato se kalčke težko opazi.
Sadil sem pa sorto Gardacho. No, na delu grede imam posajene tudi tri vrste Anke - tiste male čebulčke od brbr - ta se pa še skriva.
Za probo sem dal lansko leto na koncu grede v zemljo še nekaj strokov slonjega česna in kraškega rdečega ( od Bicikla ). Tudi teh dveh še ni na vidiku.
Upam na ugodno vreme v bližnji prihodnosti, da čimprej posadim še malo spomladanskega ...