Česen 2018
-
Koliko je vlage niti približno ne vem. Nimam nobenega merilca za vlago, mislim pa, da je bolj suho kot vlažno. Temperaturo sem danes ponovno meril z infratermometrom. Na tleh je kar 5 stopinj bolj hladno kot na mestu kjer imam stacionarni termometer. Česen je bil spleten v kite, vendar sem ga pred mesecem porezal in dal v plastično gajbico. Gajbica je na keramičnih tleh. Kar bo v bodoče pognalo bom takrat posadil v zemljo.
-
V soboto sem grede česna potresla s pepelom. Ko bo sneg kopnel, se bo lepo počasi rasporedil po zemljici (tako sem mu naročila).
Je bilo pa tole potresanje po snegu prav elegantno - z lahkto spremljaš enakomernost potresanja in ni dileme, kje si končal, ko ti pepela zmanjka in moraš it napolniti vedro...
Ob pogledu na posut sneg, pa sem se spomnila moje priljubljene jedi iz otroštva - mlečni gres posut s kakvom.
_________________naredimo svet lepši
Je bilo pa tole potresanje po snegu prav elegantno - z lahkto spremljaš enakomernost potresanja in ni dileme, kje si končal, ko ti pepela zmanjka in moraš it napolniti vedro...
Ob pogledu na posut sneg, pa sem se spomnila moje priljubljene jedi iz otroštva - mlečni gres posut s kakvom.
![](http://shrani.si/t/3X/EE/2Co580hK/pepel-na-snegu.jpg)
-
-
Glede snega - sem imela v avtu s sabo tudi tekaške smučke, da ne bi preveč gazila po njivici. A se je izkazalo, da so bili moji označevalci gred kar lepo vidni. Tako me ni skrbelo, da bi hodila po gredah (česnu).
Glede pepela (kalija), sem tudi jaz čitala, da je potreben kasneje. Ampak jaz se zanašam na Ankino pamet - si bo že postregla s tistim, kar bo v fazi rasti rabila. Mislim tudi, da je potresati s pepelom, takrat, ko naj bi rastlina to že potrebovala malo pozno, ker pepel in z njim koristne snovi potrebujejo nekaj časa (in padavin), da prodrejo s površja do korenin._________________naredimo svet lepši
Glede pepela (kalija), sem tudi jaz čitala, da je potreben kasneje. Ampak jaz se zanašam na Ankino pamet - si bo že postregla s tistim, kar bo v fazi rasti rabila. Mislim tudi, da je potresati s pepelom, takrat, ko naj bi rastlina to že potrebovala malo pozno, ker pepel in z njim koristne snovi potrebujejo nekaj časa (in padavin), da prodrejo s površja do korenin._________________naredimo svet lepši
-
-