Česen 2018

Odgovori
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Znimivo. Moja mama je bila iz Klane. Tam čarovnici rečejo štriga._________________naredimo svet lepši
franci

Odgovor Napisal/-a franci »

brbr je napisal/a:
Znimivo. Moja mama je bila iz Klane. Tam čarovnici rečejo štriga.

Res je. Vsi moji prijatelji istrijani-staroselci Very Happy rečejo čarovnici štriga, posledično Štrigon, naj bi bil mož od Štrige ne lapataj
goIdhorn

Odgovor Napisal/-a goIdhorn »

franci je napisal/a:
Do danes še nobena glavica ne odganja, skladiščen v kleti kjer je trenutna temperatura okroh 10 stopinj.

Koliko pa imaš vlage v tej kleti?
franci

Odgovor Napisal/-a franci »

Koliko je vlage niti približno ne vem. Nimam nobenega merilca za vlago, mislim pa, da je bolj suho kot vlažno. Temperaturo sem danes ponovno meril z infratermometrom. Na tleh je kar 5 stopinj bolj hladno kot na mestu kjer imam stacionarni termometer. Česen je bil spleten v kite, vendar sem ga pred mesecem porezal in dal v plastično gajbico. Gajbica je na keramičnih tleh. Kar bo v bodoče pognalo bom takrat posadil v zemljo.
brbr

V soboto sem grede česna potresla s pepelom. Ko bo sneg kopnel, se bo lepo počasi rasporedil po zemljici (tako sem mu naročila).

Je bilo pa tole potresanje po snegu prav elegantno - z lahkto spremljaš enakomernost potresanja in ni dileme, kje si končal, ko ti pepela zmanjka in moraš it napolniti vedro...

Ob pogledu na posut sneg, pa sem se spomnila moje priljubljene jedi iz otroštva - mlečni gres posut s kakvom.

_________________naredimo svet lepši
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Ideja je dobra, samo pri nas je še toliko snega, da tud hodit ne moreš.

Ali ni malo prezgodaj za pepel? Se mi zdi, da rabi na začetku bolj dušik za rast, kalij iz pepela pa kasneje za glavice, ali se motim? Sicer ti imaš zastirko, pa zna biti drugače.
brbr

Glede snega - sem imela v avtu s sabo tudi tekaške smučke, da ne bi preveč gazila po njivici. A se je izkazalo, da so bili moji označevalci gred kar lepo vidni. Tako me ni skrbelo, da bi hodila po gredah (česnu).

Glede pepela (kalija), sem tudi jaz čitala, da je potreben kasneje. Ampak jaz se zanašam na Ankino pamet - si bo že postregla s tistim, kar bo v fazi rasti rabila. Mislim tudi, da je potresati s pepelom, takrat, ko naj bi rastlina to že potrebovala malo pozno, ker pepel in z njim koristne snovi potrebujejo nekaj časa (in padavin), da prodrejo s površja do korenin._________________naredimo svet lepši
brbr

V take, ki se želijo otresti kitajskega vpliva Wink_________________naredimo svet lepši
Tonček

Odgovor Napisal/-a Tonček »

Aha, Trumpova politika. Tudi jaz pridno trosim pepel po zemlji. Tak I. klase, bukov. Sem pa enkrat bral nekje, da ni kaj prida učinka glede kalija s pepelom, da je v bistvu zelo malo kalija. Pa ne drži. V pepelu ene klaftre drv bi bilo dovolj kalija za eno klaftro česna, drži?
brbr

Veš kaj, s tako visoko matematiko se jaz ne ukvarjam Laughing. Taka starinska gnojila uporabljam zato, ker se otepam industrijsko izdelanim izvlečkom, kjer je seveda koncentracija neprimerno višja. Ampak, saj ni vse v količini, a ne?_________________naredimo svet lepši
Odgovori