Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Liščki

Uporabniški avatar
Seasmoon
Kraj: Obala

Odgovor Napisal/-a Seasmoon »

Hm, konec marca, a liščki še kar nadaljujejo z obiskovanjem krmilnice. Jo bom pa zelo kmalu odstranila, ker vedno več semen ostaja v krmilnici preko dneva. Bom pa namesto krmilnice postavila napajalnik za ptice. So pa liščki res barabini. Ko so oni gor na krmilnici, ne pustijo nobenega drugega v bližino, pa včasih še svojega odganjajo.

Life is like a game ... play it ...

Slika
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Tudi pri nas so še vedno vsakdanji gostje. Toliko kot letos, jih pri nas še ni bilo, vrsto let prav nobenega...

Čudno, pri meni pa se je poraba hrane zadnje čase močno povečala. Obe krmilnici pernati jedci vse vrst vsak dan temeljito počistijo. Tudi pod krmilnicama, na tleh, je gost promet..._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Liščki so na mojo krmilnico prišli pozno, potem je pa niso nehali obiskovati, dokler sem jim nasuvala sončnice. Vedno so prileteli v jati na visoko staro hruško v bližini, potem na dren in vrbico v vedrih tik ob krmilnici. Večina se jih je hranila na tleh, precej jih je skakljalo po vejicah drevesc, na krmilnici je bil vedno samo eden, ki je vsak poskus konkurence onemogočil.
Bili so prav živahni in jih je bilo zanimivo opazovati.
Zrnja je zmanjkalo, ptički so si hrano poiskali drugod. Podobno kot pri Brbr pa so redno množično hodili na krmilnico tudi takrat, ko je bilo že toplo, vse kopno, hrane, predvidevam, dovolj v naravi. P.S. Pri meni je lepše servirana Wink _________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Odgovori