Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Pasti za mravlje

mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Tudi sam jih hranim s sladkorjem... - dve leti zapored sem na ta način ubranil hišo pred napadom. Povsod jih je bilo polno, a so šle proč. Letos mi taisti sistem (še) ne deluje.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

K nam v hišo pridejo mravlje na začetku vsake pomladi. takrat moramo paziti in redno odstranjevati mačjo hrano. No, po kakšnem mesecu pa prenehajo prihajati v hišo in jih do naslednjega začetka pomladi ni. Tako jih niti ne preganjamo._________________naredimo svet lepši
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

AHA, tole za vrt pa mene tudi zanima. Ker meni so takisto naredile mravljisce okoli ribezov in borovnic. Gromozansko, da sploh ne pridem do rastlin. Na vrtu pa tudi, ko je bilo fino sveze mehko, so naredile mravljisce in skodo na sadikicah. Sem kar obupala. Sorta so une ta zoprne, k grizejo.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

No, pasti so že nekaj dni na delu, na rezultate čakam. Vem da niso trenutni.

Stanje pa je takšno. Na deževni petek so se čiliji cel dan drenjali v dnevni sobi, kot podnajemniki pri sobnih rožicah. Včeraj sem jih nesel na teraso in opazil da so dodobra okuženi z ušmi. Prava epidemija Evil or Very Mad . V vršičkih najbolj sočnih čilijev, to sta dva Habanero Chocolate so bile prave kolonije uši, od "velikih do malih" Cool
Zvečer sem izkoristil dan brez dežja, in jih tretiral z enim od škropiv z naravnim piretrinom. Na žalost pa je bilo precej vetrovno, in sem danes zjutraj videl, da so posamezni osebki še živi.

Čimprej še enkrat špricam .... jezen_________________mfranc
brbr

Tudi na mojih sadikah čilijev se vsako leto pojavijo uši. Preganjam jih tako, da rastline ročno očistim ali zmijem uši z vodo ali posujem s pepelom.
Ko gredo čiliji na vrt, pa uši izginejo.

Letos sem jih že enkrat očistila a so zdaj spet konkretno ušivi. Jih nameravam danes ponovno očistiti._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Kaj pa, če jih stušira z vodo? Bi jih spralo?
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

muha je napisal/a:
Kaj pa, če jih stušira z vodo? Bi jih spralo?

Ja, krepka večina gre dol. Potem, ko se čili osuši, še poškropiš.
brbr

Pomaga tudi, če močno pihneš - jih vse odnese. Jaz jih tako spravim iz srščkov._________________naredimo svet lepši
JernejZ

Odgovor Napisal/-a JernejZ »

Se pridružujem vprašanju "AB" in "kate":
tudi meni mravlje delajo probleme pri ribezih, jagodah, drevju...
Dve leti uporabljam boraks/sladkor variante z interneta (borax sugar ant bait). Pa se mi zdi, da kar učinkuje. Na jagodah lani prvič ni bilo ne mravelj ne kaj dosti uši.
Mešanico pa dajem kar v izrabljene Forth vabe, ki jo je linkala "muha" (Da ne pridejo zraven drugi večji žužki in da je pokrito pred meglo in dežjem)
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Hvala za prispevek in mnenje.
Sem že bral o boraksu, poskusil še nisem.
Če res deluje, je to zelo ugodna opcija.
Odgovori