Sorte solat

Odgovori
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Moja je v loncih ob južni fasadi hiše, sejana in posajene sadike, pokrita s kopreno in jo je v obilju.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Kupljene sadike so nagnjene k gnitju. Nameravala sem jih pustiti narediti glave, sedaj jih pospešeno obiram, da bom vsaj kaj dobila od njih. Domača se zaenkrat lepo drži, še posebej hrastov list (seme od brbr). Se mi pa zdi, da vse skupaj nekam počasi raste, a sem najbrž le preveč neučakana.

Ravno danes sem sejala solato, menda je bila svojčas po poznanstvih poslana iz Avstralije, kaljivost garantirana do leta 2009 ! Gor piše, da je mix zelene solate. Me prav zanima, če bo kaj vzklilo, saj je solata ena tistih rastlin, za katere pravijo, da seme kar hitro izgubi sposobnost kalitve. Če bo le kaj vzklilo, bom videla, kakšne sorte prodajajo v Avstraliji.
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Uf, kakšna svetovljanka je naša čebelica Maja!
Jaz trenutno pobiram zadnje (ne čisto) glavice vegorke in posavke v rastlinjaku, da naredim prostor že posajenim paradižnikm. Poleg vedno natrgam še nekaj hrastovega lista. Sadike sem kupila, rastejo pa v mali visoki gredi. Tako hitijo, da že oskubljene v nekaj dneh dohitijo tiste še nedotaknjene. Res super solata, letos jo imam prvič Seme (muha hvala) čaka na svoj trenutek, kar odlagam dan za dnem Embarassed ._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

muha je napisal/a:
... Se mi pa zdi, da vse skupaj nekam počasi raste, a sem najbrž le preveč neučakana...

Muha, meni se zdi, da je moja že tri tedne enaka Evil or Very Mad ! Ampak ja, najbrž jo tudi jaz pretežko čakam.
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

Pri nas zaenkrat ŠE nekako normalno ali kot ponavadi. Kupljene sadike so večinoma že v glavah, moje sadike se pripravljajo na ponovno rast, posejan hrastov list je zdrav in ga že dolgo trgamo. Tudi onega, ki sem ga zaradi pregoste setve presadila.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

muha je napisal/a:
Kupljene sadike so nagnjene k gnitju. Nameravala sem jih pustiti narediti glave, sedaj jih pospešeno obiram, da bom vsaj kaj dobila od njih.

Malo sončka, in je stanje takoj boljše Wink .

Sploh manjše sadike, ki so komaj začele rasti, se kar dobro držijo.

Najslabše so solate, neke tri sorte (vse sadike so kupljene), ki so bile pred zorenjem in jih sedaj tudi pospešeno pobiramo.

Vendar se nam je prvič zgodlo, da nam ni dobro poratal naš utečen sistem; na gosto posejemo Lj. ledenko in jo potem, ko zraste na cca 5 cm, začnemo pobirati. Z redčenjem ji damo prostor, da se sadikice razraščajo in zapolnijo "luknje". Tako imamo dva meseca obnovljiv vir solate Wink - vmes jo tudi razsadimo, da naredi poštene glavice.
Letos je padlo pobiranje v deževen teden, solatka je tudi zaradi goste nasaditve začela propadati in se je zgodba končala v dobrem tednu, z zelo malo pridelka.
Vmes je seveda faktor ljubljanski morost, kjer nikoli ne manjka vlage. Ob večjem deževju pa jo je hudirjevo preveč Twisted Evil ._________________mfranc
Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

Letos imam prvo leto rdečo solato iz svojega semena. Mi je lani prijazna Metuljc rekla naj dobim seme. In sem ga. Neverjetno lepo je vzklila in se lepo obnaša.
Drugače pa imam letno zimsko mamino solato, bolj trda, glavnata. Ostale solate pa semena kupim.

Metuljc, hvala. Letos ti zapakiram seme, pa še kako flanco.

Irena
metuljc

Hvala, nimam nič proti, le naj ti dobro raste. Embarassed
Irenca

Odgovor Napisal/-a Irenca »

Jaz sem pa (šele letos Embarassed ) odkrila Ledo. Moja mami je nikoli ni sadila, je pravila, da ji ni všeč. Moja tašča pa je lani rekla, da je fajn solata, da naredi fajne glavice. In letos se krasno nažiramo z Ledo. Super je. Zadnje glave so zdaj sicer začele uhajati v cvet. Zdaj pa že čakam Canasto, da še malo zraste. Ta baje bolje prenaša vročino. Bo za jesti šele čez kak teden Smile
metuljc

Irenca, canasto lahko lepo obiraš. Trgaš liste in sproti raste, se res obnese. Se mi zdi, da tako zlepa ne uide v cvet.
Odgovori