Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Lončki, posode, korita
Kaj da sem "vtaknil" v njih. Jah vse, kar pride pod roke in še ne more biti na prostem. Prvotno sem sadil paradižnike in papriko, pa tudi melone, kumare in jakon, čilije, skratka vse živo dokler se mi je ljubilo zalivati. Sedaj pa bolj "praznijo" in so priročen pripomoček kot zasipnica, pa prezimovanje ohrovtov, radičev, tudi semenenje različnih zadevščin, ki mi jih sicer čez zimo požre voluhar. Enega imam za smetnjak, skratka, multi uporabni lonci so.
Je pa vsekakor resnica tudi to, da imam v rastlinjaku in izven prostora dovolj za takšne štosarije.
Je pa vsekakor resnica tudi to, da imam v rastlinjaku in izven prostora dovolj za takšne štosarije.
mfranc, nimam niti enega v premeru 10cm od bamaplasta, se jih mogoče da zložiti v zgornje zaboje, s tem da ostane še kakšen centimeter prostora za folijo, tako kot ti iz zgornje slike?
Ti zaboji/gajbice so dimenzij 30x29,5cm (leva), 30x49,5cm (desna).
Manjša napaka iz moje strani, iskani kvadratni lončki so le 9x9x13cm in ne 14cm višine, vetisa jih sicer prodaja kot navadne gladke kvadratne lončke brez utorov proti vrtenju korenin, ko pa gledam stran od proizvajalca (Bamaplast), so pa v tej izvedbi na voljo samo z utori proti vrtenju korenin ali pa z mrežastim dnom.
Je že kdo naročal te lončke, 9x9x13cm iz vetise, in kaj je dobil? Navadne gladke, z utori proti vrtenju korenin, mrežastim dnom?
No še vedno me pa zanima, kako je z zlaganjem le teh (9cm) kvadratnih lončkov v zgornje zaboje/gajbice.
Ti zaboji/gajbice so dimenzij 30x29,5cm (leva), 30x49,5cm (desna).
Manjša napaka iz moje strani, iskani kvadratni lončki so le 9x9x13cm in ne 14cm višine, vetisa jih sicer prodaja kot navadne gladke kvadratne lončke brez utorov proti vrtenju korenin, ko pa gledam stran od proizvajalca (Bamaplast), so pa v tej izvedbi na voljo samo z utori proti vrtenju korenin ali pa z mrežastim dnom.
Je že kdo naročal te lončke, 9x9x13cm iz vetise, in kaj je dobil? Navadne gladke, z utori proti vrtenju korenin, mrežastim dnom?
No še vedno me pa zanima, kako je z zlaganjem le teh (9cm) kvadratnih lončkov v zgornje zaboje/gajbice.
Plamenka je napisal/a: |
Ve kdo, kje bi se dobilo posode ali korita z vodno rezervo po ugodni ceni? |
Če jih slučajno misliš imeti za paradižnike, ti jih odsvetujem. Paradižnikom ni preveč všeč, da se jim korenine namakajo v topli vodi. Jaz imam 4 taka korita. Tri "taboljše" izvedbe in eno iz Merkurja. V njih sicer res gojim balkonske paradižnike, a jih zalivam klasično in rezervoar služi le kot običajen podstavek, ki zbere odvečno vodo. Na zalogo ne zalivam več. Tudi pri drugih rastlinah ni takega učinka, kot sem ga pričakovala.
Cene so pa zelo različne, tako tudi izvedbe. Neke vrste jih ima Merkur, je pa merilec nivoja vode narejen bolj po domače, pa še preveriti moraš pri vsakem posebej , če ga ni že kdo sunil.
moja soseda jih je tudi uporabila za balkonske rožice, ampak jih je naslednje leto zavrgla, ker niso bili zato za kar naj bi bili. nisem raziskovala kaj bi natančno to bilo, a prav so mi prišla korita za sejančke brez drugih dodatkov, karkoli so že. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
TwityPity je napisal/a: |
Ima mogoče kdo kvadratne lončke od Bamaplasta, velikosti 9x9x10cm in 9x9x14cm. Se jih da zložiti v plastične gajbice od zelenjave, tako da ostane še kakšen centimeter maneverskega prostora? Višji (9x9x20cm) so kot nalašč za te gajbice. |
Ne vem, če so tudi te plastične gajbice istih dimenzij - v eno, ki jo imam, gre 8 kvadratnih Bama loncev dimenzije 12x12x20. S tem, da so po širini malo "labavi" in ostane maneverski prostor.
Sem kupila 10x10x17 in 12x12x20 .... in ugotovila, da so prvi kar premajhni.