Stran 11 od 17
Objavljeno: Če Nov 09, 2017 9:24 pm
Napisal/-a metuljc
Ne, z odrtim cvetom prinesene kutine podrgneš po odprtem delu cveta tvoje kutine tako, da se prašniki in pestiči staknejo. Po moje lahko en cvet uporabiš kar na precej tvojih cvetovih.
Jaz bi na prinešenih cvetovih, ki pa morajo imeti še rumene prašnike, takšne.
tukaj
je večina prašnikov že temna in torej brez cvetnega prahu, potrgala venčne liste, tako bi s preostankom cveta lažje prišla do pestiča tvojih cvetov.
No, saj ti bo morda kak praktik povedal kaj drugega, ampak ta moj način mora delovati, ker ni razloga, da ne bi.
Objavljeno: Pe Nov 10, 2017 12:59 am
Napisal/-a Optimist
Ko boš že imel vejo druge kutine s seboj jo še nacepiš na tvojo. Ni hudič da se nebi sku.....o_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Objavljeno: Pe Nov 10, 2017 9:51 am
Napisal/-a Jože
Metuljc: hvala lepa za strokoven nasvet, točno to bom naredil drugo leto maja pa da vidimo (če le ne bo spomladanske pozebe)...., bom pa tudi upošteval nasvet Optimista, in cepil kutino še z drugo sorto tako da bom že februarja nabral cepiče in jih shranil na hladnem.
Objavljeno: Ne Sep 23, 2018 10:09 pm
Napisal/-a kate
Hoj! Kasko letos kutine kažejo?
Če bo imel kdo viške, se javim za odkup.
Objavljeno: Po Sep 24, 2018 10:27 am
Napisal/-a Kravzlj
Kdaj se pobirajo? jaz vidim da nekaj že leti dol.
Kate, koliko jih pa rabiš?_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Objavljeno: Po Sep 24, 2018 2:34 pm
Napisal/-a crtj
Pred nekaj leti (4, 5?) sva z ženo v Avstriji v bližnji vrtnariji nabavila 2 x domnevno sorto Aromatnaya. Bil sem malo skeptičen, ker pač - napisati nekaj na listek ni težko.
Ob sajenju sem drevesca brutalno obrezal na štil na cca 150 cm višine, da znova poženejo, ker so se mi korenine zdele prešvoh oziroma nadzemni del prevelik zanje.
Letos je prva solidna letina z mladih drevesc in glej - res je, to zadevo se da jesti kot jabolko. Je trdo, a ne bolj kot čvrsta jabolka, in okus je povsem v redu. Zdi se mi sicer manj inteziven kot pri doslej preizkušani Vranjski, nekako tako, kot je opisal TwityPity zgoraj. Vendar je lahko to tudi stvar tega, da so morda v vetru prehitro padle. Za kuhalno uporabo še ne vem.
Pa jabolčni zavijač jih ima rad. Ampak on je eno tako nezahtevno bitje, vse ima rad
Objavljeno: Po Sep 24, 2018 3:53 pm
Napisal/-a crtj
Oj Twity, kaj ti počneš s temi rezinami, sušiš? Nekako se mi zdi, da bi to lahko bila dobra ideja (bi se malo skoncentriral okus, kisline se pa mi zdi dovolj, da ne bi kaj dosti rjavelo).
Objavljeno: Po Sep 24, 2018 5:44 pm
Napisal/-a TwityPity
Hej, te rezine so se pojedle sveže. Na sušenje pa še nisem pomislil, dobra ideja! Poročaj
Do sušenja bo pri meni še malce trajalo, saj so se komaj začele rahlo barvati v rumeno.
Objavljeno: To Sep 25, 2018 11:48 pm
Napisal/-a kate
Nimam predpisanih količin - za skutin sir. Vmes sem se nekaj že s prijateljico dogovorila. Tako, da - ko bodo, če bodo viški, se lahko menimo o količinah.
Govorimo pa o par kg, da ne bo pomote.
Objavljeno: Sr Sep 26, 2018 10:09 am
Napisal/-a Kravzlj
Jaz bom imel par gajb. Tako da kaka kila ni problem.
Edino nevem kdaj jih pobrati?_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "