Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2016
Rade je napisal/a: |
Sem lani imel kar nekaj problema s sorto Caprese in sem se zato letos odločil, da na eni sadiki naredim test. Očitno dušik ni kaj veliko nagajal, saj tudi v navodilih piše, da lahko daš peščico ali dve na sadiko v času rasti. |
Lepo, da ti dobro učinkuje, in enkratna uporaba tudi ne bi smela imeti hudih posledic.
Res je tudi, da foliarnim gnojilom k "glavnemu elementu" radi dodajo tudi dušik, kot "nosilni" element, ker pospeši absorbcijo. Dušikovih gnojil (soli) je celo morje, od zelo hitrodelujočih, do zelo počasi delujočih; tule so seveda uporabili zelo hitro delujoč nitrat.
Sam imam pred dušičnimi gnojili pravi" prastrah" in jih vedno jemljem s tamalo žličko. No ja, včasih me unese ..... _________________mfranc
-
- Kraj: Domžale
Naj se še jaz pohvalim, da sem danes zvečer našel nekaj sumljivih listkov, večinoma na Yellow Pear.
Na sumu imam tistih nekaj zrn toče, ki so včeraj popoldan priletela med dežjem ...
Odstranil, šibal z biciklom nazaj domov po "rcnije", poškropil, pa še na ranice od odrezanih listkov s prstom nanesl kar čisto - suho sodo bikarbono.
No, vremenska napoved za naslednje dni je zelo obetavna, zato verjamem, da ne bo krize !
Na sumu imam tistih nekaj zrn toče, ki so včeraj popoldan priletela med dežjem ...
Odstranil, šibal z biciklom nazaj domov po "rcnije", poškropil, pa še na ranice od odrezanih listkov s prstom nanesl kar čisto - suho sodo bikarbono.
No, vremenska napoved za naslednje dni je zelo obetavna, zato verjamem, da ne bo krize !
Joj, sočustvujem vsemi, ki vas je trda nadlega prizadela z neba .
Včeraj smo po enem tednu prišli z dopusta, na vrtu pa pravo obilje že zrelega paradižnika vseh sort. Najbolj noro poln je Biciklov Apero, ostali pa tudi veliko ne zaostajajo. Škoda, da slik ne morem več lepit._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Včeraj smo po enem tednu prišli z dopusta, na vrtu pa pravo obilje že zrelega paradižnika vseh sort. Najbolj noro poln je Biciklov Apero, ostali pa tudi veliko ne zaostajajo. Škoda, da slik ne morem več lepit._________________Živeti na podeželju je najlepše!
pep je napisal/a: |
Ste mogoče opazili, da je letos paradižnik nenormalno debel in to na različnih vrtovih, slišim precej samohvale vrtičkarjev.Je kriva svinjarija, ki jo sipljejo po nas z avionov? |
Pri nas letos praktično ni suše (kar je redkost), lani pa je bila nadpovprečna, cca 2 in pol meseca. To je tako gromozanska razlika, da znotraj tega nima pravega smisla iskati kakšne druge faktorje.
Je pa kar pridna tudi plesen, tako da bom na paradajzkih na prostem sicer pobral zelo lepo bero, vendar max še kaka dva tedna, potem pa se bo treba zanesti na tiste v sodih pod napuščem.
Družina je sicer izjemno zadovoljna z letošnjo kombinacijo Stupice - Marianna's peace - Black and brown boar - Indian / Cholocate stripe.