Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Bolezni in škodljivci paradižnikov
-
- Kraj: Domžale
Nisem nič poguglala, nisem pa nikoli uporabljala ne enega, ne drugega.
Zdaj sem našla nek članek iz Biobrazde. Za izboljšanje tal bi bil Zeolit najbrž uporaben. Piše tudi, da je Zeolit uporaben pri zatiranju rdečih polžev, saj jim odvzame vlago in jih izsuši.
Glede paradižnikove plesni naj pa na FB testirajo. Če bodo čez dve leti še navdušeni, bom tudi jaz poskusila.
Zdaj sem našla nek članek iz Biobrazde. Za izboljšanje tal bi bil Zeolit najbrž uporaben. Piše tudi, da je Zeolit uporaben pri zatiranju rdečih polžev, saj jim odvzame vlago in jih izsuši.
Glede paradižnikove plesni naj pa na FB testirajo. Če bodo čez dve leti še navdušeni, bom tudi jaz poskusila.
Se strinjam. Včeraj sem preventivno škropil s sodo v kombinaciji z blagim Neem tonikom. Mi je brat odstopil staro motorno škropilnico. Parkrat vruum, vruum z vseh strani in je poškropljeno. Niti ni potrebno hoditi med rastlinami. U ku je fajn.
Močan tok zraka razprši škropivo v zelo drobne kapljice. To pride prav tudi v rastlinjaku, kjer se normalno trudiš po vogalih in za rastlinami, tako pa tok seže tudi tja, potem pa še samo s pihanjem rastline malo osušiš.
Močan tok zraka razprši škropivo v zelo drobne kapljice. To pride prav tudi v rastlinjaku, kjer se normalno trudiš po vogalih in za rastlinami, tako pa tok seže tudi tja, potem pa še samo s pihanjem rastline malo osušiš.
Zeolit je zelo uporaben, sploh pri gojenju v loncih. Aseptičen, zadržuje vlago, ... in dolgo obdrži svoje lastnosti.
Dobi se kot prah ali kot pesek. Pri nas v obeh oblikah v uporabi že par let.
( https://www.youtube.com/watch?v=0upGNmxYuG0 )
Dobi se kot prah ali kot pesek. Pri nas v obeh oblikah v uporabi že par let.
( https://www.youtube.com/watch?v=0upGNmxYuG0 )
-
- Kraj: Domžale