Okrog gomolja odrineš 1/3 zemlje. Torej: vsaj 1/3 gomolja mora gledati ven iz zemlje. Iz tiste tretjine potem ne poganjajo nepotrebne stranske korenine. Mislim pa, da bi lahko odgrnila kar 1/2.
Za bolj nazoren prikaz poišči fotke na Googlu. Da jih ne lepim sem in kršim kakšnih avtorskih pravic.
Zelena - Apium graveolens
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
- Melona
- Kraj: Litija
-
- Kraj: Rimske Toplice
Re: Zelena - Apium graveolens
Nove rastlinice bodo vseeno zrasle.....za razliko, pogosto, iz kupljenega, 100% čistega semena.
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Spet imam čisto preveč zelene. Lani sem je precej nasušila, pa pozimi ne porabila, tako da letos je ne bom.
Tale moja težava s preveč zelene izhaja iz dolgoletne tradicije, ko je bila zelena (na različnih vrtovih) tako kilava, da jo je bilo žalostno gledati. Zdaj pa ne vem, kam z njo
Tale moja težava s preveč zelene izhaja iz dolgoletne tradicije, ko je bila zelena (na različnih vrtovih) tako kilava, da jo je bilo žalostno gledati. Zdaj pa ne vem, kam z njo

- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Jaz se s čiščenjem semen sploh ne ukvarjam. Predstavljam si, da zlasti drobno seme rabi neko primes, da ga lahko lepše razporedimo. Primešani drobci so obenem tudi mini zastirka.
-
- Kraj: Rimske Toplice
Lpmami, če boš imela ob semtembrskem klepetu še to težavo, te z veseljem odrešim. 

- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Saj vem, samo meni zdaj dela napoto