Paradižnik 2023

Odgovori
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Za mojo letošnjo paradižnikovo sezono, po začetku, obeti niso nič dobri.

Predsezonski so dali sicer nekaj plodov, ki jih počasi jemo, a so vsi podlegli pršicam in se posušili.

Na vrtu sicer lepo rastejo, cvetijo in imajo plodove, a sem predvčerajšnjih odkrila prvi madež plesni. Tako zgodaj plesni še nisem imela. Menim, da jih ne bom uspela obdržati vso sezono.

Zato sem pred dnevi posejala nekaj semen 42Days, z namenom vzgojiti rastline za jesensko obiranje (v loncih).

Danes bom pogledala, če so kakšni uporabni vršički 42 Days in Sanke na vrtu. Če so, jih bom potaknila v lonce, v upanju, da se primejo..._________________naredimo svet lepši
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

brbr, če preživijo osamljeni doma moji češnjevčki do petka oz. sobote, ranga velikosti 1 pedenj, lahko dobiš v ponedeljek izbor ene 4 al 5 sort, semena donacija Copatka. So še na notranji strani kletnega okna, varni pred boleznimi.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Metuljc, hvala. Bom sporočila.
Zaekrat sem bolj optimistična, ker včeraj nisem našla nobenega bolnega lista.

Našla pa sem tudi kar nekaj poganjkov, sicer ne 42Days, ampak Sanke. In mogoče dam v lonec še kakšnega Piccadillija._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Brbr, Metuljc, če bo katera imela kakšno odvečno sadiko, se toplo priporočam._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

lpmami, če ti je vseeno, kaj dobiš, imam samosevce v rastlinjaku, mogoče je Flaschentomaten, ni pa nujno._________________Lp, Živa
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

lpmami: Tudi jaz pulim samosevce iz kompostnika. Nekaj jih je še ostalo, če bi ti prišli prav. Sorte pa .... Rolling Eyes In kakšen zalistnik znanih sort. Iz zalistnikov je pridelek prej, kot iz sejancev.

Ene par malih blitev in pravkar vzklilih toskanskih ohrovtov bo prav tako odveč.
Uporabniški avatar
Lpmami
Kontakt:

Iščem nekaj, kar bo obrodilo še pred koncem poletja. Nimam rada malih frnikol, ki odpadejo, samo da jih pogledaš, ali imajo pretrdo kožo, razen Whippersnapperja. Na splošno sem ljubiteljica večjih plodov a la volovsko srce.
To so moje preference, kar pa ne pomeni, da absolutno odklanjam.
V glavnem, zelo rada bi letos jedla paradajz lastne pridelave.
Če mi pri tem lahko stopite nasproti, bom zelo hvaležna._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Jaz lahko dam samo vejice zalistnikov, dokler niso porezane in v kanti. Seznam mojih sort je na 3. strani.
Uporabniški avatar
Lpmami
Kontakt:

Plamenka, bom pogledala in te pokličem, prav?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

lpmami je napisal/a:
Brbr, Metuljc, če bo katera imela kakšno odvečno sadiko, se toplo priporočam.

Če preživijo osamljeni tole vročino, dobiš, vsekakor. Mi je sosed dal ptav take po tvoji želji, velike, mesnate,......ga bom danespoklicala, da bo šel zalit jih, ti veliki so zunaj.

Bom prinesla v Lj v ponedeljek, če preživijo, pa se zmenimo za prevzem.

Bi pa, MUHA, z veseljem posvojila nekja blitev, mikrotoskanske imam svoje, če so večćji, pa tudi lahko kakšnega vzamem.
Nazadnje urejal/a metuljc 21 Jun 2023 12:36; skupaj popravljeno 1 krat
Odgovori