Paradižnik 2023
-
Za mojo letošnjo paradižnikovo sezono, po začetku, obeti niso nič dobri.
Predsezonski so dali sicer nekaj plodov, ki jih počasi jemo, a so vsi podlegli pršicam in se posušili.
Na vrtu sicer lepo rastejo, cvetijo in imajo plodove, a sem predvčerajšnjih odkrila prvi madež plesni. Tako zgodaj plesni še nisem imela. Menim, da jih ne bom uspela obdržati vso sezono.
Zato sem pred dnevi posejala nekaj semen 42Days, z namenom vzgojiti rastline za jesensko obiranje (v loncih).
Danes bom pogledala, če so kakšni uporabni vršički 42 Days in Sanke na vrtu. Če so, jih bom potaknila v lonce, v upanju, da se primejo..._________________naredimo svet lepši
Predsezonski so dali sicer nekaj plodov, ki jih počasi jemo, a so vsi podlegli pršicam in se posušili.
Na vrtu sicer lepo rastejo, cvetijo in imajo plodove, a sem predvčerajšnjih odkrila prvi madež plesni. Tako zgodaj plesni še nisem imela. Menim, da jih ne bom uspela obdržati vso sezono.
Zato sem pred dnevi posejala nekaj semen 42Days, z namenom vzgojiti rastline za jesensko obiranje (v loncih).
Danes bom pogledala, če so kakšni uporabni vršički 42 Days in Sanke na vrtu. Če so, jih bom potaknila v lonce, v upanju, da se primejo..._________________naredimo svet lepši
-
- Kraj: Rimske Toplice
-
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
- Lpmami
- Kontakt:
Iščem nekaj, kar bo obrodilo še pred koncem poletja. Nimam rada malih frnikol, ki odpadejo, samo da jih pogledaš, ali imajo pretrdo kožo, razen Whippersnapperja. Na splošno sem ljubiteljica večjih plodov a la volovsko srce.
To so moje preference, kar pa ne pomeni, da absolutno odklanjam.
V glavnem, zelo rada bi letos jedla paradajz lastne pridelave.
Če mi pri tem lahko stopite nasproti, bom zelo hvaležna._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
To so moje preference, kar pa ne pomeni, da absolutno odklanjam.
V glavnem, zelo rada bi letos jedla paradajz lastne pridelave.
Če mi pri tem lahko stopite nasproti, bom zelo hvaležna._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
- Lpmami
- Kontakt:
-
- Kraj: Rimske Toplice
lpmami je napisal/a: |
Brbr, Metuljc, če bo katera imela kakšno odvečno sadiko, se toplo priporočam. |
Če preživijo osamljeni tole vročino, dobiš, vsekakor. Mi je sosed dal ptav take po tvoji želji, velike, mesnate,......ga bom danespoklicala, da bo šel zalit jih, ti veliki so zunaj.
Bom prinesla v Lj v ponedeljek, če preživijo, pa se zmenimo za prevzem.
Bi pa, MUHA, z veseljem posvojila nekja blitev, mikrotoskanske imam svoje, če so večćji, pa tudi lahko kakšnega vzamem.Nazadnje urejal/a metuljc 21 Jun 2023 12:36; skupaj popravljeno 1 krat