Poezija je napisal/a: |
Dobrodošla! Koliko se je dogajalo v tem času.... Da ne govorim o sejancih! Ogromno jih je in mama je krasna! Dobro bi bilo, če bi poslikala ta grm mame, da vidimo kakšne liste in rast ima. Oh kakšno uživanje zate in za nas bodo ti potomci. Bravo Melona! |
Melona v gredo za sejance sem letos sejala samo OP semena in to v glavnem iz Sv. Ivana v Trstu. Kar vzklije bom pustila kar noter do cvetenja, saj ne bo toliko vzklilo, da bi se motilo. Greda je namenjena samo za vrtnice in bo ostala taka do naslednje sezone, ko jo bo treba popolnoma izprazniti, zamenjati zemljo v celoti in posejati nova semena. Kar po enem letu ne bo vzklilo pač ne bo. Se sploh ne sekiram saj so OP.
Ker pa je bila greda narejena precej pozno - sejala sem šele proti koncu februarja (prej sem cele šipke držala v hladilniku) je vprašanje koliko bo kalilo. Eno je, da semena v glavnem niso bila namočena, če so bila pa premalo. Delala sem poizkuse in jih povaljala v agrostemin, za boljšo kalitev. Le semena Graham Thomas sem namakala celih 5 dni.
Vidim, da greda rabi tudi prezračevanje, saj se začne na vrhu šote zaradi vlage delati mah. Noter v prst sem dala premalo vermikulita in šota je pregroba, kljub temu pa so nekatere že začele kaliti. Naj ti napišem, da Cardinal Hume zelo rad kali, kot solata. Tako, da če boš kaj plodila z njim bo gotovo veliko sejancev pokukalo na plano. Neke vzporednice so s tem -nekateri starši pač hitro kalijo in njihovi potomci potem v glavnem tudi.
Primer Fairy. Sedaj grem pogledat, če je kaj novih kalitev._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.