Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Gobarjenje 2017

Odgovori
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Hej,

Lpmami, se jedilnih gob ne poznam vec kot toliko, kako naj bi poznal barvilne Laughing ?
Lahko napises kak seznam barvilnih gob, ce letos ne najdem vec, dobis drugo leto, upam. (barvilne... - ni, da ni Wink - sem zacel gledati na gobe s cisto "drugimi" ocmi...)

*

Mfranc, se mu vidi (se mu je videlo), da ni od muh. Tvoje kosilo pa (ce ne bi bilo ta teden gob ze parkrat za kosilo) - ko z uzitkom reces se Wink.

*

Andrej, te se nisem "pogruntal" - ali si bolj geolog ali bolj gobar? Ali imas za izgovor za iti od doma samo gobe ali "celo" Zemljo Laughing ?
Danilo

Odgovor Napisal/-a Danilo »

Mravlja,
našel si Peščene lupljivke, ki so užitne in kar dobre, dokler so mlade in čvrste (tudi podobne prožne lupljivke so enakih lastnosti). Okus obogatiš, če narediš mešanico različnih gob (sploh za juhe, omake, golaž...)

Lep pozdrav

Danilo
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Danes smo se strateško razpršili po ljubljanski okolici, vsak v svoj hrib; večja možnost, da se kaj najde Wink

Hči je v petih minutah nabrala lepe, zdrave jurčke.
Mama je nabrala v glavnem kostanjevke, tudi zelo zdrave.
Ata Wink je nabral lepe in zdrave turke in brezovčke

Jurčke je pravzaprav nabrala naša Flora Very Happy

Pa še en primerek zajedalskega kanibalizma Wink

_________________mfranc
mravlja

Danilo pozdravljen,

sem kar malo cakal tudi tebe oz. tale tvoj zapis Wink .
Seveda imam tudi novo vprasanje - ali so na vseh fotografijah, ki sem jih "dal na svitlo", pescene lupljivke - so v obeh vrstah iste? Sva z Andrejem Bankom kaj spregledala?

(se vam vsem lepo zahvaljujem)
mravlja

mfranc je napisal/a:
... Jurčke je pravzaprav nabrala naša Flora Very Happy

Za komentar sem se spomnil tiste sale o ... in jo prirejam:

Se pogovarjata strastni in "nedeljski" gobar, pa pravi "nedeljski" gobar:
"Glej, clovekov najboljsi prijatelj."
Pa pravi strastni gobar:
"Pa kaki lepi pes ga je nasel."

Wink
mfranc

Eeeeh, "ta narbolš človekov prjatu" ima še veliko boljšo aromo kot jurčki Very Happy_________________mfranc
mravlja

Laughing Laughing
mfranc

Včeraj so bile na terenu, ki sem ga prečesal, najbolj števične rdeče mušnice. Ogromno jih je bilo, še največ pa v gozdu,
kjer pa jih nisem poslikal, ker je bilo temno kot v rogu. Totalno deževno vreme, plus megla, rahla, ali gostejša.

Včasih smo rekli, da so tam kjer so rdeče mušnice, tudi jurčki. Včeraj pa o jurčkih niti sledu.

Še kdo pozna to prognozo za rast jurčkov? Mušnice so čisto mlade, mogoče ..... Rolling Eyes da premislim

_________________mfranc
Tonček

Odgovor Napisal/-a Tonček »

Ogromno jurčkov je letos. Zadnjič sem našega psa Terija treniral, da bi jih iskal, a je začel lajati na močerade.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Sem že mislil, da letos ne bom šel več iskat gobe, potem pa se je sodelavka hvalila, da je okoli Male Štange v petek našla precej lepih borovih gobanov.
No, in me je nakurila, da sem šel še jaz pogledat. Jaz pa nisem našel nobenega. Samo navadne, jesenske gobane ( Boletus edulis ).
Sicer kakšne pol košare, ampak priznam, da sem bil kar precej razočaran ...
O onih "tačrnih" pa tu okoli tudi lahko samo sanjam. Crying or Very sad
Za nazaj sem se ustavil še nekje vmes, na pol poti proti Jevnici. Tudi tukaj nisem imel sreče, le še 3 ali 4 navadne jurčke sem pobral.
Brezveze ... sem se pobral domov in spotoma gobe pustil pri stricu.

Sem pa videl, da je že prvi kostanj. Sem ga tudi nabral za eno ponev.
Odgovori