Ja, dodajanje hranil kar tako malo na pamet je lahko nevarno.
Sem že večkrat slišal, kako so se ljudje "hvalili", da bogato posipajo zemljo s pepelom, ker so slišali, da je dober za zemljo.
Saj morda kje na Štajerskem/Prekmurju to niti ni tako narobe, na kraškem področju ali pa npr. pri meni bi bil pa previden.
Osnovni pH ledine je bil 7,1.
Me prav zanima, kam sem prišel v osmih letih.
Hvala za "opomnik"; bom jutri spet nabral vzorce in naslednji teden izmeril.
Pa da še ponovno spomnimo, da sta kalij in kalcij antagonista - če je enega preveč, je otežkočena absorbcija drugega.
Bolezni in škodljivci paradižnikov
-
Andrej Banko je napisal/a: |
Ja, dodajanje hranil kar tako malo na pamet je lahko nevarno. Sem že večkrat slišal, kako so se ljudje "hvalili", da bogato posipajo zemljo s pepelom, ker so slišali, da je dober za zemljo. Saj morda kje na Štajerskem/Prekmurju to niti ni tako narobe, na kraškem področju ali pa npr. pri meni bi bil pa previden. Osnovni pH ledine je bil 7,1. Me prav zanima, kam sem prišel v osmih letih. Hvala za "opomnik"; bom jutri spet nabral vzorce in naslednji teden izmeril. Pa da še ponovno spomnimo, da sta kalij in kalcij antagonista - če je enega preveč, je otežkočena absorbcija drugega. |
Andrej lahko sam izmeriš kakovost zemlje in pa kako ?_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
-
- Kraj: Domžale
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Težko je reči , ker fotografija ne zmore pokazati vsega, kar je potrebno za identifikacijo bolezni. Če imaš možnost, nesi list pokazat v kako kmetijsko zadrugo ali v Kalijo v rastlinsko apoteko. Če se pojavlja le na eni sami sadiki in ta sicer normalno raste in rodi, jo samo opazuj in pazi, če se težava ne širi.
V pomoč Bolezni in ostale težave s paradižniki
Ne vem, kako si z angleščino. Če ti slučajno dela težave, je Google translate kar dobra pomoč.
V pomoč Bolezni in ostale težave s paradižniki
Ne vem, kako si z angleščino. Če ti slučajno dela težave, je Google translate kar dobra pomoč.