Paprika 2020

Odgovori
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Če ne bo kmalu za dalj časa topleje, bodo pri nas rabile centralno ogrevanje.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Saj bo, včeraj je bilo pri nas 29 stopinj, v Loki pa verjetno tudi, ker ste dva tedna z vegetacijo pred nami._________________Lp, Živa
mravlja

Če bo lepo vreme držalo, bo nekako.
(konec tedna - petek, sobota - bo luna v območju venere, nas zna zmočiti...)
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Danes smo pojedli prvo rdečo mini papriko. Plod je nastavila, ko je bila še v lončku.
Po presaditvi na vrt, se je rast vseh paprik ustavila. šele zadnje dni so pokazale malo volje do življenja in celo začele nastavljati cvetove - do je jeseni bo že kaj, ni vrag..._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Cuneo Giallo me je presenetila. Nasprotno temu, kar sem pisala zgoraj, sem včeraj na svoji v loncu našla en lep primerno velik plod, ki se je skrival med listjem. Tudi na sadikah na vrtu pri sovaščanki sta se plodova, ki sta bila nastavljena ob saditvi, lepo razvila. Ni pa še sledu o rumeni barvi.

Cuneo Giallo (iz trgovine) in Diamond White (paradižnik.si) sta upravičili navedbo, da gre za zgodnje sorte. DW se je izgleda malo skrižala, namesto klasične oblike babur se plodovi končajo s podolgovato konico.
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Pozdravljene

Moja paprika in jajčevci rastejo nazaj

lp_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
mravlja

Noben se nič ne pohvali, še napiše nobeden nič... Torej je povsod ista žalost... Rolling Eyes
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

"Pozimi" pač paprike ne morejo delat ...

Glede na vse "dobrote", ki sem jih dodal v zemljo ter zlil na rastline, bi v normalnem poletju verjetno imel že 2m drevesa s kilogramskimi plodovi, tako je pa bolj ena srednja žalost. Le tiste 4 Ljubov dlan, ki so izolirane od ostalih, so še kar solidne:

Fotografija je predvčerajšnja.

Pa onih sedem, ki jih imam v loncih pred hišo, se tudi dokaj dobro drži.
Čez dva ali tri tedne bo morda že kaj za odtrgat ...
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Sweet Pepper White (ukrajinsko seme) v črnih loncih je bogato obložena s plodovi, ki bi že bili primerni za polnjene paprike.
Diamond White v betonskem koritu sicer lepo raste, plodov obilo se pa pri teh temperaturah kar ne razvijejo. Za malenkost bolje je pri sadikah v črnih loncih.
Cuneo Giallo v betonskem koritu ima le posamezne, sicer lepe a še zelene, plodove.
Mini paprike v belih loncih polne, nič ne kaže, da bi hitele zoreti.
Zvončki od brbr: v enem loncu je že vse polno lepih precej velikih plodov, v drugem samo cveti, niti nastavkov plodov še ni opaziti.
Cuneo Giallo na vrtu pri prijateljici so dosegle približno 30 cm, vsaka je doslej uspela narediti le en primerno velik plod.
Zanimivo mi je, da jajčevec (Pusa Purple Cluster) na sosednji gredi uspeva bolje, kot vsa leta doslej. Komaj kaj razlike je, če ga primerjam z mojimi v loncih.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Popravila sem gornji seznam. Pri preverjanju oznak sem ugotovila, da sem Sweet Pepper White v loncu prekrstila v Cuneo Giallo. Embarassed Da ne bo napačnega vtisa za odločanje, kaj sejati naslednje leto.
Odgovori