Sorte solat

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Še čisto sveža fotografija k mojemu prispevku od 13. decembra

brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Voda, pa sem spet izvedela nekaj novega...

Tajana, upam, da ti rastline prezimijo in dajo obilo semen (potem te bom pa fehtala za prgišče).

Muha, krasna solata, ni kaj. Moram priznat, da me solate kar presenečajo. Vedno sem mislila, da čez zimo preživi le bore malo solatnih sort. No, zdaj pa spoznavam, da temu ni tako.. Upam, da bo pri meni "zimski solatni bife" razširil svojo ponudbo.

Tudi pri meni se vse sorte solat še dobro držijo. No, tu pa tam je kakšno rastlino pobralo, a na splošno jim gre dobro. Sproti jim obtrgujem zunanje liste, da z njimi popestrim običajno zimsko trojico (endivja, radič, zelje).

Zdaj počasi zrem v prihodnost in me zanima, kdaj boste sejali v lončke za vzgojo prvih sadik._________________naredimo svet lepši
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Prvo solato vedno posejem na gredo in to prvi soncni dan po novem letu. Gredo za to sejanje pripravim ze jeseni. Prekrijem jo z debelejso plastjo kompost. Ta solata vzklije takrat ko ji glede na vreme najbolj ugaja.

Vso ostalo solato cez ceplo leto pa potem vzgajam s sadikami. V drugi polovici januarja bom posejala prva semena v posodo. Sadike vgajam v neogrevanem rastlinjaku._________________CARPE DIEM
brbr

Tajana, hvala. Mogoče poskusim tudi jaz (majhno zaplato) tudi na ta način. Drugače pa bom sejala tako, kot je Muha napisala v "zelena solata" - najprej v lonček, ki bo do vznika na toplem, potem pa ga bom prestavila v pokrito gredo._________________naredimo svet lepši
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

A kdo pozna tole sorto solate - Mima? Dobila sem majhno vrečko od Semenarne, kjer piše, da je to stara slovenska sorta in je trenutno na RIN testiranju.
Nekaj sem jo posejala, presadila sadike in jo zdaj veselo obtrgujem. Zdi se mi zelo dobra - kompaktna, hrustljava._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Copatka, prosim, pusti eno za seme, če le lahko. Bi me zanimala. Hvala. Wink
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Se tudi ja priporocam za par semenk._________________CARPE DIEM
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Bom eno pustila za seme. Sem se že sama odločila, ker zgleda, da še ni v prodaji.
Imam pa še nekaj malega semen iz te vrečke, če se bom le mogla kaj oglasiti, jih prinesem Wink .
Ampak julijsko kofetkanje bo najbrž drug teden, ne? Takrat imam na počitnicah tri vnuke ... ne bo šlo._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Hrastov list, sejana proti koncu avgusta, čez zimo zaščitena s kopreno in folijo:

Nova rast:

Če se bo tole vreme nadaljevalo, bo kmalu kaj obtrgovati. Very Happy

Prezimljena v loncu, v katerem so bile čez leto paprike. Izgleda bolj ubogo, ker sem jo pred zimo temeljlito obtrgala.

brbr

Muha, sedi pet very happy . Tole izgleda izvrstno. Dosti bolje so prezimile kot moja Gentile (preživele so zdaj začele odganjati, a jih je bolj malo)

Copatka, kako je zdaj s tvojo Mimo. Bomo zibali ali ne?_________________naredimo svet lepši
Odgovori