Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2018

Odgovori
Med_Ica

Odgovor Napisal/-a Med_Ica »

Sezona se je začela Twisted Evil

Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Izgleda je mFranc dobil močno konkurenco pri objavljanju prvih zrelih plodov. Sicer sumim, da je tale plod še od lanskoletnega cveta, novih pa bo očitno veliko. Bravo!
Med_Ica

Ja, ja, to je lanska rastlina, ampak cvet je pa letnik 2018 Wink
Drugače je cvetov malo morje, ampak jih 99+% popada dol, dokler je rastlina notri na zelo suhem zraku. Šele ko jo dam ven (to sem uredil danes), se cvetovi "primejo".
Žlehtnoba

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

Ufff, fouš!

(sej ne) - lepa rastlinca!_________________go with your instinct to live as you want
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Med_Ica je napisal/a:

Drugače je cvetov malo morje, ampak jih 99+% popada dol, dokler je rastlina notri na zelo suhem zraku. Šele ko jo dam ven (to sem uredil danes), se cvetovi "primejo".

Mehak šolski čopič v roke in vsak dan malo "spolnih" aktivnosti po cvetovih bi moralo izboljšati rodnost. Embarassed
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Čestitke za prvi plod! up
Med_Ica

Bicikel je napisal/a:
Mehak šolski čopič v roke in vsak dan malo "spolnih" aktivnosti po cvetovih bi moralo izboljšati rodnost. Embarassed

Mislim, da je problem globlji. Opazil sem, da se cvetni prah ne tvori. Zraven pa imam recimo en manjši in manj pekoč šrilanški čili, ki pa ima polno cvetnega plodu in tudi rodi skozi celo leto. Habaneroti so bistveno bolj občutljivi in s tem zahtevni za vzgojo. Jih še nisem dovolj naštudiral, kot tudi ne mešanice zemlje/substrata za v lonce, ki bi zagotavljala zalogo hrane za celo sezono. Embarassed Confused Bi se moral prijaviti na tečak k @mfrancu.

Hvala za čestitke Plamenka!
mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

http://www.rtvslo.si/tureavanture/kulinarika/kako-pekoc-je-najbolj-pekoci-cili-dovolj-za-v-bolnisnico/451532

Tole mi je bilo poslano že pred dnevi, zanimivo branje. Iz več razlogov Cool ._________________mfranc
Uporabniški avatar
Plamenka

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

MFranc, svoje Caroline boš moral opremiti z napisom napisom: 'Uživanje na lastno odgovornost!' ali pa s seznamom možnih stranskih učinkov. Wink

Sama sem se dolgo spraševala, kako lahko tekmovalci tako pekočino prenesejo brez posledic. Vsi očitno ne.
Tule je pa še nekaj hujšega - Zmajeva sapa:
http://www.rtvslo.si/tureavanture/kulinarika/valizan-vzgojil-tako-pekoc-cili-da-bi-jedca-ubil/422912
Lahko pa da imajo še kaj hujšega, saj tako visokim skovilom ne sledim.

No, jaz Caroline niti za okras nočem imeti doma. Wink Mimogrede se jo lahko dotakneš ali pa bi jo kak obiskovalec otrok utrgal. Zame so habaneri maksimum.
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Imam še vse kaj močnejšega od tete Caroline._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Odgovori