Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čili 2019
Pripravljeno za sušenje: Tabasco in Buena mulata - na sliki in Guindila rojo.
Za posip bom posušila še Kim-chi in Makedonca. Manj pekoči, teh je zmeraj premalo, bodo za omake, kaj bom pa z najbolj pekočimi, pa še ne vem. Nekaj jih bom porabila za marmelade. Naslednje leto moram zmanjšati številonajbolj ostrih in sploh število različnih čilijev.
Za posip bom posušila še Kim-chi in Makedonca. Manj pekoči, teh je zmeraj premalo, bodo za omake, kaj bom pa z najbolj pekočimi, pa še ne vem. Nekaj jih bom porabila za marmelade. Naslednje leto moram zmanjšati številonajbolj ostrih in sploh število različnih čilijev.
Sej to je klasika, da vsi navalijo na razne Scorpione ipd. strupenjače, potem pa mečejo stran ali jih podarjajo, ker so povsem neužitni.
Za manj pekoče imam jaz letos Anaheim in Fresno, Big Jim in Pasilla Bajio mi pa nista uspela.
Drugače sta pa Kajenski in Zvonček še najbolj uporabna za zmrznit ali sušit, Jalapeno pa klasika za kuhanje.
Za manj pekoče imam jaz letos Anaheim in Fresno, Big Jim in Pasilla Bajio mi pa nista uspela.
Drugače sta pa Kajenski in Zvonček še najbolj uporabna za zmrznit ali sušit, Jalapeno pa klasika za kuhanje.
ikar je napisal/a: |
Sej to je klasika, da vsi navalijo na razne Scorpione ipd. strupenjače, potem pa mečejo stran ali jih podarjajo, ker so povsem neužitni. ... |
No, tule se pa ne bi mogel strinjati; seveda govorim o folku, ki ve, kaj posadi na domačem vrtu. Nuklearci so se dve leti nazaj izkazali za super stvar (moja omaka "Žleht k prasica" - mešanica štirih vrst, od katerih je bil Hab. Chocolate kot edini predstavnik "ne-nuklearcev" najmilejši, v sozvočju z domačimi lešniki - je šla za med).
Obstaja pa še en recept za vse tiste, ki bi nuklearno letino utegnili vreči proč. Posušite, zmeljite in potresite okoli gredic - garantirano ne bo ne polžev ne mravelj (mravljišč) - preverjeno na lastni koži, pardon, vrtu._________________go with your instinct to live as you want