Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kutina - Cydonia oblonga

kate

Odgovor Napisal/-a kate »

Hvala! 😊
noam

Odgovor Napisal/-a noam »

crtj je napisal/a:
Načeloma so jo imeli tudi pri Sadikinadom, kako so pridni pri označevanju, pa ne vem

Jaz sem že kar nekaj zadev tam naročal in med drugim so mi recimo na primer na rdeči kosmulji zrastle rumene. Tako da se hitro zgodi, da dobiš kaj drugega kot to, kar piše na listku. Pa po moje niso oni nič krivi, ker se mi zdi, da večinoma samo uvažajo in preprodajajo, kot večina trgovcev.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Aromatnaja je pri nas v preteklih letih izjemno pridno gnila, letos pa je bilo nekaj komadov v dobrem stanju.

Surova užitnost je dejansko OK, dovolj mehka in ne-trpka. Vseeno sem se potem lotil še kompota mešano s carjeviči.

noam

Odgovor Napisal/-a noam »

Letos sta zrastla pa samo dva sadeža. Sad Ostalo je uničila že pozeba ali pa potem suša. Obe sem spekel v pečici in je bilo njam. Sem pa še vedno edini konzument pri hiši, drugim to smrdi. Ena reče, da je ogabno, druga je samo tiho in si misli svoje. Rolling Eyes
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Pri nas imamo tudi take punce Smile
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

noam je napisal/a:
... Sem pa še vedno edini konzument pri hiši, drugim to smrdi. Ena reče, da je ogabno, druga je samo tiho in si misli svoje. Rolling Eyes
bhuahahaha bhuahahaha bhuahahaha_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Ko je že govora o kutinah s Krima - vsi kar pohvalijo kutino Krym / Aromatnaya, kako pa je s Krymskaya Rannaya, ima kdo kake izkušnje?
mravlja

Crtj, si Darunok Unuku že našel?
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Ne, verjetno en čas tudi ne bom več iskal. Ker neto rezultat letošnjega leta nekako kaže, da je obstoječe sadje in zelenjava zastavljeno dovolj trpežno na razne sezonske razmere, prostora pa več ni (tj. zaenkrat se nisem odločil za pretvorbo naslednjega kosa njive).
mravlja

Tudi prav, "problem rešen" torej. Za vikend sem jo opazil na neki tuji strani, pa sem se spomnil...
Odgovori