Substrati za vzgojo sadik

Odgovori
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

Glej par postov višje, je mfranc podal link do vetise.
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

hvala, torej Vetisa! Bom vedela za drugo leto. Letos še ostajam pri neuhausu, kolikor še bom imela za pikirat!_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Zadnje čase uporabljam kar Cvetalov biosubstrat, zamešam zraven še kokosova vlakna, oglje, perilt, bentonit in to je to, kasneje dodajam tekočino iz organka. Morda ima kakšna vreča malo večje kose a me ne moti, pač daš stran.
zuf
Kraj: Kališovec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a zuf »

Prva glavna setev na dan 15.2. je bila opravljena v tri različne substrate.
En plato čisti vermikulit, en plato listavka+vermikompost, en plato listavka+vermikompost+malenkost vermikulita.
mfranc, ena velika hvala za opozorilo glede vermikulita kot setvenega substrata, če ne bi opozoril, bi v vse tri platoje dal čisti vermikulit.
Tale vermikulit je polom!

skupinska- setev v vseh paltojih na isti dan, iste sorte in vrste zelenjave

čisti vermikulit - čisti polom!

fino presejana listavka in deževnikov kompost v razmerju pol-pol

fino presejana listavka in deževnikov kompost v razmerju pol-pol + malenkost vermikulita

Razlika je očitna, vsi platoji so sejani na isti dan, vseskozi isti pogoji, tri različne mešanice, sorte in vrste semen sejane v vse platoje v istih linijah.

Zaključek: fino presejana listavka in kompost odlična kombinacija, nikar preveč vermikulita v setveni substrat, zagotovo pa ne čisti vermikulit!

Lp.
Nazadnje urejal/a zuf 07 Mar 2014 13:25; skupaj popravljeno 5 krat
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Takole poročilo, pa še opremljeno s slikcami, največ pove. Vse bolj spoznavam, da je listavka zakon. Preprosta, pa tako učinkovita!_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

V Črni vasi danes niso imeli N2,
zato mi je mož pripeljal Potgrund H._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Uporabniški avatar
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

notranjka, ali lahko dobiš posamezne 70 l vreče Potgrund H ? In, kakšna je cena, prosim?_________________
Slika
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Orhy, ti lahko odgovorim kar jaz? Posamezna vreča ni problem, stane pa točno 8 € brez DDV, vsaj toliko sem jaz plačala v ponedeljek. Zraven sem kupila še vrečo perlita - 100 l in 200 litrsko kocko baltske šote,da bom lahko presadila moje 3 mesojedke . Cool . Tisto malo, kar bo ostalo po presajanju, bo šlo k rododendronom in hortenzijam Laughing Laughing LaughingNazadnje urejal/a muha 06 Mar 2014 17:39; skupaj popravljeno 1 krat
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Da,v torek je kupil lahko posamezne vrečke.
Cena 9,70€._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Saj res, šele sedaj vidim, da je davek obračunan na koncu in da je 8 € cena brez davka Embarassed . Zadnje čase sem kar nekam zavajoče naštimana, kar se cen tiče Embarassed Rolling Eyes .
Odgovori