Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Lubenice - Citrullus

Odgovori
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Letos sem sejala 3 vrste Plamenkinih buč: Sugar Baby, eno z belim olupkom in rdečkasto oker mesom ter eno z zelenim olupkom in rumeno-zelenim mesom. Ta zadnja je taka, da me je najbolj prepričala in drugo leto sadim le še to sorto. Meso je kislo-sladko, kompaktno, sočno, jedli smo jih tako, da smo manjše rezali na pol in jih z žličko dolbli in direkt v usta. Nam je ta sorta najboljša, za najest in za napit brez tiste sladkobnosti. V glavnem: izjemno osvežilna._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

MarijaV, ta z zeleno lupino in rumenim mesom je najbrž sorta Janosik. Ona z rumeno lupino in rdečim mesom pa je Gift of the Sun. Lahko pa je malo skrižana, ker so rasle vse skupaj.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Me je Plamenka tako zdražila s temi svojim lubenicam, da sem tudi sam naročil semena teh dveh sort.
Ravno danes sem prejel pošiljko iz Moskve ( ruske znamke so lepše Wink ).

.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Leva sorta je natanko zate, AB, Sončev dar se imenuje. (mimogrede malo ponavljam ruščino)
Uporabniški avatar
Plamenka

O, si pa pohitel, Andrej! Wink Bom morala tudi jaz počasi začeti s pregledovanjem spletnih strani. Kje točno si pa naročil ta semena?
Andrej Banko

E-bay. Vpiši "Watermelon Gift of the sun", pa boš našla trgovca - dva sta: sosednji in ruski. Wink
Uporabniški avatar
Plamenka

Hvala! Wink Si bom res moralapogledati, kaj ponuja en in drugi. Pri Hrvatih sem že prej nameravala nekaj naročiti, Rus ima pa tudi kaj zanimivega. Wink
Trocki

Odgovor Napisal/-a Trocki »

Lubenice imam posajene v rastlinjaku. Verjetno bo potrebno ročno opraševanje glede da ni kaj dosti žužkov notri kajne?
Tudi cvetovi so zaenkrat samo enega spola, tisti na cca 5cm dolgi "palčki".
Andrej Banko

Takole, letos poskušam prvič z lubenicami na agrotekstilu.
Sprva sem posadil sem 2x po 2 sadiki Janosik in Gift of the Sun.
Eno sadiko mi je krt uničil, ko je noro ril in privzdigoval zemljo ravno tu naokoli.
Rezervnih sadik nisem imel in ker nisem hotel pustiti pravnega prostora, sem takrat potem skočil pogledat
v domžalski Živex, če slučajno imajo še kakšne sadike, kljub temu, da je bil že drugi teden v juniju.
Niso imeli posameznih sadik, sem pa dobil zadnji šestorček. Bile so že malo uboge sadike, ena je bila celo že propadla.
Sem dobil še popust in kupil tistih pet sadik lubenic za 1,20 EUR. Pač neke navadne lubenice, zunaj zelene, znotraj pa rdeče ( kot naši ekologi ).
Dve sadiki sem poposadil v izpraznjeno luknjo v agrotekstilu, tri pa na rob grede, ker mi jih je bilo škoda vreči stran.
Malo bo gneča, ampak, morda pa kaj uspe. Zdaj, ko ni več krta in je vreme pravo poletno, kar lepo napredujejo.

Zadaj pa so še štiri sadike melon.

.
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

He-he, Andrej, ti pa tvoji ekologi! Si me nasmejal!_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Odgovori