Sorte solat

Odgovori
jan24

Odgovor Napisal/-a jan24 »

Ali morda kdo ve, če se da kje v Sloveniji ali okolici dobiti seme solate GRAND RAPIDS? Lani sem jih po naključju dobil in je bila noro uspešna. Daleč najdlje je zdržala in glave so bile izredno lepe in velike ter zelo okusne.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Kolikor je na Googlu pokazalo, naj bi bila to solata gentile, ki ne dela glav?_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Ko sem vtipkala v Google "solata Grand Rapids", sem dobila vsaj 2 ponudnika. Še sam preveri, kateri ti je bolj pri roki.

Mogoče ga ima celo kdo od forumašev in ti ga ščepec odstopi. Za predvzgojo v lončkih ga je hitro dovolj, za na vrt ga je pa le treba malo več.
jan24

Odgovor Napisal/-a jan24 »

Nevem kako sam nisem prišel do ideje Googlat v slovenščini! Poskušal sem z Lettuce grand rapids in vse možno.. a najbolj preprosto ne! Več glav več ve!
Hvala vsem za pomoč, vam jo pa priporočam za letošnjo sezono.
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Uf, malo sem pozabila lani na tole mimo Crying or Very sad . Toliko raznih solat je bilo v isti gredi, da se mi je na koncu vse zabrljalo in smo jo očitno že mlado vso pojedli Rolling Eyes. Spomnim se pa, da je zelo teknila tudi mojemu voluharju ... verjetno sem tudi zato hitela s pobiranjem.

Najbrž imam še nekaj semen od lani, zibali pa ne bomo. Se jo pa očitno letos pri Semenarni dobi že v redni prodaji :-) . https://www.semenarna.si/Solata/Solata-Mima/

Gledam tele vaše solate, krasno! Moje je pa vse še čisto zmrznjeno kljub prezgodnji pomladi. Upam, da se mi bodo kaj obrasle, ko bo na tople grede sonček sijal malo dlje kot zdaj Wink ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

No, MIMA je torej nova sorta v ponudbi in jo bo res treba preizkusiti. Čimprej, za pomladanske sadike.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Mislim, da so dve leti nazaj dali na trg celoletno gentilio z imenom Ilenia._________________Lp, Živa
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Na policah SPAR Slovenija od letos nova sorta slovenske solate TOLMINKA. Iz virov KIS, v sodelovanju s Sparom. Jo bo treba preizkusiti. Nekaj besed. Več se najde na Facebook profilu Spar Slovenija.
Naj ne zveni kot reklama, je le obvestilo.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Kupila sem Tolminko. Za spomladi je svetovana predvzgoja v lončkih ali sejanje v rastlinjak. Kasneje pa šele julija za jesensko pridelavo.

Mislim, da je to ena od solat, ki rada pobegne v cvet in za sejanje na prosto aprila, maja ne bo primerna. Enako sklepam po opisu za solato MIMA. Tako so se obnašale vse meni znane stare slovenske sorte solat. Zato so bile sorte kot Canasta in podobne tako zelo dobrodošle.
Odgovori