Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Breskev, nektarina - Prunus persica
Če se veje breskve absolutno želijo kriviti pod pravim kotom - v čem je štos?
Sadika je bila vmes že brutalno porezana "na štango", začela znova, pomlad OK, do jeseni vedno znova vse skrivljeno...
??
Da bi bila bolezen, se mi zdi nenavadno zato, ker je v okolici dovolj drugih breskev, ki tega problema nimajo. Ni pa nemogoče, seveda. Sem zelo odprt za ideje...
Sadika je bila vmes že brutalno porezana "na štango", začela znova, pomlad OK, do jeseni vedno znova vse skrivljeno...
??
Da bi bila bolezen, se mi zdi nenavadno zato, ker je v okolici dovolj drugih breskev, ki tega problema nimajo. Ni pa nemogoče, seveda. Sem zelo odprt za ideje...
crtj je napisal/a: |
Če se veje breskve absolutno želijo kriviti pod pravim kotom - v čem je štos? Sadika je bila vmes že brutalno porezana "na štango", začela znova, pomlad OK, do jeseni vedno znova vse skrivljeno... ?? Da bi bila bolezen, se mi zdi nenavadno zato, ker je v okolici dovolj drugih breskev, ki tega problema nimajo. Ni pa nemogoče, seveda. Sem zelo odprt za ideje... |
Uši?
To bi imelo smisel, vendar jih na drevesu ne vidim.
Zdaj sem bral o neki gljivi, Apiosporina morbosa, anglo svet ji reče black knot, katere značilni simptom je menda ravno pravokotna rast. Nisem pa potem našel nobenega slovenskega teksta, v katerem bi bila ta reč opisana. Slovenskega sem iskal zato, da bi dobil vtis, ali gre za tudi pri nas aktualno zadevo.
Zdaj sem bral o neki gljivi, Apiosporina morbosa, anglo svet ji reče black knot, katere značilni simptom je menda ravno pravokotna rast. Nisem pa potem našel nobenega slovenskega teksta, v katerem bi bila ta reč opisana. Slovenskega sem iskal zato, da bi dobil vtis, ali gre za tudi pri nas aktualno zadevo.
crtj je napisal/a: |
To bi imelo smisel, vendar jih na drevesu ne vidim. Zdaj sem bral o neki gljivi, Apiosporina morbosa, anglo svet ji reče black knot, katere značilni simptom je menda ravno pravokotna rast. Nisem pa potem našel nobenega slovenskega teksta, v katerem bi bila ta reč opisana. Slovenskega sem iskal zato, da bi dobil vtis, ali gre za tudi pri nas aktualno zadevo. |
Uši se sedajle ne vidijo, videl bi jih v poletnem času.
Ali so sadike mogoče bile od kod uvožene?