Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Vinska trta - Vitis

Odgovori
Uporabniški avatar
Melona
Prispevkov: 4531
Pridružen: Pe Mar 28, 2014 1:00 am
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Hvala za odgovor.
Oldi
Prispevkov: 858
Pridružen: Ne Feb 09, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a Oldi »

Iščem po spletu kdaj spomladi obrezovati, pa ne najdem uporabnega nasveta. Ko je temperatura nad 5°C in ko se začne topliti, zame nista podatka. Predvsem me skrbi solzenje, zato skrajševanje starega lesa opravim pozimi.
metuljc
Prispevkov: 9398
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Kaj je pa zate podatek? Datum? To pač ne gre.
aladin
Prispevkov: 950
Pridružen: Po Jun 17, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a aladin »

Glede na izkušnje zadnjih let najprej naredim grobo frizuro in pustim še malo rezerve za morebitno pozebo. Ko pa ni več nevarnosti da bi kaj pomrznilo pa grem s škarjami še enkrat skozi (ali pa tudi ne, odvisno od časa).
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Prispevkov: 17322
Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Oldi: Tule poglej, kdaj jo obrezujejo pri vrtinovih. Na njih se glede tega zares lahko zaneseš. Če bi se rad še kaj novega naučil, si pa tudi dobrodošel. Dobra družba in hrana zagotovljeni - vem iz lastnih izkušenj. Wink
Igy
Prispevkov: 523
Pridružen: To Jun 04, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Igy »

Jaz se trt lotim enkrat proti koncu februarja; če je mrzlo tudi v začetku marca.
Takrat porežem kar porežem._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Prispevkov: 5421
Pridružen: Pe Jun 14, 2013 2:00 am
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Oj, je že kdo delal rozine v pečici? Jaz sem danes prvič, na peki papirju in pri 100 C x 4 ure, pa se mi zdi, da bo še rabilo nekaj ponovitev do pravega rezultata:) Kaj ste vi opazili kot glavni ključ do uspeha?
Andrej Banko
Prispevkov: 5227
Pridružen: Ne Maj 31, 2015 2:00 am
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

100 stopinj bo pa verjetno kar malo preveč. Nad 70 jaz ne bi šel, ampak v pečici je to najbrž težko točno nastaviti.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Prispevkov: 5421
Pridružen: Pe Jun 14, 2013 2:00 am
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Tudi meni se je na prvo žogo zdelo veliko, vendar sem na več mestih prebral to kot OK, eni so potegnili celo do 150. Dejansko je pri 100 rabilo vsaj 4 ure, da je nehalo biti zelo mehko.

Bolj me matra glede pacanja - sprijemanja med sabo ... Kot da bi bilo treba vse skupaj blago naoljiti. Spomnim se tudi s trgovinskih vrečk raznega malokalibrskega suhega sadja, da je omenjeno olje.
Uporabniški avatar
lpmami
Prispevkov: 8364
Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Ja, res je na tistih vrečkah omenjeno olje, pa mi nikoli ni kapnilo, kaj dela olje na rozinah. Po drugi strani se pa spomnim rozin, ki smo jih kupovali na tržnici "na vago", ki so bile zelo sprijete v kepe._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Odgovori