Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Nizke sorte fižola
Moj nizki fižol pa vztraja že od konca maja in kar še cveti in dela, res neverjetno. Berggold je že bolj bogi, še vedno krasna sta pa Provider in Creso. Vse tri pa komaj še najdem med plevelom, rukolo, koprivami, baziliko, šetrajem ... Očitno mu to odgovarja.
Creso
Provider
Berggold_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Creso
Provider
Berggold_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Letos sem prvo setev nizkega fižola za stročje opravila 29.4. Sejala sem Čudo Piemonta in nekaj zrn Maxija.
Do zdaj sem pobrala cca 2.5kg stročja in še ni konec. Puščam pa tri kupčke za seme. Zaenkrat sem zelo zadovoljna.
Druga setev opravljena 1.7., fižol Tema tudi lepo napreduje.
Mislim, pa sejati še eno rundo ali dve. Odvisno od prostora.
Letos bi si rada dodobra napolnila shrambo s stročjim fižolom _________________naredimo svet lepši
Do zdaj sem pobrala cca 2.5kg stročja in še ni konec. Puščam pa tri kupčke za seme. Zaenkrat sem zelo zadovoljna.
Druga setev opravljena 1.7., fižol Tema tudi lepo napreduje.
Mislim, pa sejati še eno rundo ali dve. Odvisno od prostora.
Letos bi si rada dodobra napolnila shrambo s stročjim fižolom _________________naredimo svet lepši
Glavna trgatev fiižola Čudo Piemonta gre proti koncu. Zato sem nameravala v naslednjih dneh rastline odstraniti z vrta. Danes pa sem opazila, da je začel na novo odganjati in nastavljati cvetove.
Izgleda, da je v tem podoben Provaiderju (Temi), ki tudi streže s stroki vso sezono... Seveda, tako obilnega cvetenja kot je bilo prvo, ne bo. Pa nič hudega, saj raste druga setev (Tema) od katere si obetam nekaj kozarcev ozimnice.
_________________naredimo svet lepši
Izgleda, da je v tem podoben Provaiderju (Temi), ki tudi streže s stroki vso sezono... Seveda, tako obilnega cvetenja kot je bilo prvo, ne bo. Pa nič hudega, saj raste druga setev (Tema) od katere si obetam nekaj kozarcev ozimnice.
_________________naredimo svet lepši
Letos je pa pri nas rekordna sezona nizkega stročjega fižola. Že kar nekaj sva ga pojedla, precej zamrznila, v nedeljo ga je odšlo 5 kg otrokom (3 različne sorte), včeraj sem pa iz ene gredice Cresa pobrala 2,5 kg. In še polno majhnih je ostalo gor. V ta fižol sem pa res zaljubljena - iz 25 posajenih zrnc tako prvo obiranje! Močne rastline, nič se ne poleže, odličen okus, hitro kuhan, brez nitk.
_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
A tudi vi marsikatere slikce ne vidite in v modrem kvadratu piše samo: imgbb.co service unavailable ?_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)