Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Nizke sorte fižola

Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Mislim, da proti koncu avgusta.
Narod naš dokazov (zapiskov) NE hrani Sad _________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

lpmami: a je tale? Objava 3. avgust.

lpmami je napisal/a:
Pred štirimi dnevi sem sadila berggolda v vogale visoke grede, po štiri skupaj. Namakala nisem nič, včeraj, se pravi po treh dneh, so že prikukali na plano: dva kupčka 100 %, pri enem trije od štirih, pri četrtem pa nič. ]
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Prav verjetno, da e. Sem pa potem dosadila, kar ni vzklilo, potem mi je še soseda dala neki svoj fižol in sem ga dosadila. Tako da mislim, da sem nekje do srede avgusta nehala dosajevati._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Moj nizki fižol pa vztraja že od konca maja in kar še cveti in dela, res neverjetno. Very Happy Berggold je že bolj bogi, še vedno krasna sta pa Provider in Creso. Vse tri pa komaj še najdem med plevelom, rukolo, koprivami, baziliko, šetrajem ... Rolling Eyes Očitno mu to odgovarja.

Creso

Provider

Berggold_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Letos sem prvo setev nizkega fižola za stročje opravila 29.4. Sejala sem Čudo Piemonta in nekaj zrn Maxija.

Do zdaj sem pobrala cca 2.5kg stročja in še ni konec. Puščam pa tri kupčke za seme. Zaenkrat sem zelo zadovoljna.

Druga setev opravljena 1.7., fižol Tema tudi lepo napreduje.

Mislim, pa sejati še eno rundo ali dve. Odvisno od prostora.

Letos bi si rada dodobra napolnila shrambo s stročjim fižolom Embarassed_________________naredimo svet lepši
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Glavna trgatev fiižola Čudo Piemonta gre proti koncu. Zato sem nameravala v naslednjih dneh rastline odstraniti z vrta. Danes pa sem opazila, da je začel na novo odganjati in nastavljati cvetove.
Izgleda, da je v tem podoben Provaiderju (Temi), ki tudi streže s stroki vso sezono... Seveda, tako obilnega cvetenja kot je bilo prvo, ne bo. Pa nič hudega, saj raste druga setev (Tema) od katere si obetam nekaj kozarcev ozimnice.

IMG-20240801-085717_________________naredimo svet lepši
copatka

Letos je pa pri nas rekordna sezona nizkega stročjega fižola. Že kar nekaj sva ga pojedla, precej zamrznila, v nedeljo ga je odšlo 5 kg otrokom (3 različne sorte), včeraj sem pa iz ene gredice Cresa pobrala 2,5 kg. In še polno majhnih je ostalo gor. V ta fižol sem pa res zaljubljena - iz 25 posajenih zrnc tako prvo obiranje! Very Happy Močne rastline, nič se ne poleže, odličen okus, hitro kuhan, brez nitk.

_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
copatka

A tudi vi marsikatere slikce ne vidite in v modrem kvadratu piše samo: imgbb.co service unavailable Rolling Eyes ?_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Jaz vse vidim na Gartlcu. V svojih albumih na imgbb pa včasih vidim tako, kot praviš._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Kje si kupila seme, Copatka? Vidim, da ga nimajo ravno v vsaki trgovini. Zbiram info za naslednje leto. Videti je privlačen, po vseh značilnostih.
Odgovori