Čili 2013
-
voda
- Prispevkov: 2615
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am
-
orlica
- Prispevkov: 299
- Pridružen: Ne Jun 02, 2013 2:00 am
| voda je napisal/a: |
| ... .... verjemite, zelo okusno je. tudi tisti ki ne marajo čilijev bodo zagrizli vanje. lpvoda |
Ne dvomim, da je bil tudi okus in celoten kulinaričen užitek enkraten.

| voda je napisal/a: |
| enkrat ko bo veliko čilijev se bomo lotili take pojedine. lpvoda |
meni najbrž ne bo treba dvakrat reči
Nazadnje urejal/a orlica 05 Sep 2013 12:31; skupaj popravljeno 1 krat-
voda
- Prispevkov: 2615
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am
Orlica ne pretiravaj. Plamenka velja, samo za polnjenje so potrebni bolj ovalni ali okroglasti čiliji, ker hudirjevo dolgo časa traja polnjenje. drugače ideja ni slaba, mogoče kdaj uspemo na kakšnem srečanju kaj narediti.
še en majhen slikovni recept vama povem. masa je kar hočeš, ali kaj ti ostane od čilijev, ali jo na novo narediš. jaz sem zmešala ostanek mase (opisane zgoraj pri čilijih) vsem skupaj dodala še dve konzervi tune in v vsako navadno papriko vrinila še slani filet ali dva . v maso sem zmešala nasekljane sveže čilije (lahko tudi ne) in nekaj žlic prej kuhane riže. postopek je enak kot pri prejšnjem receptu. tudi zelo okusno krasna predjed oz. priloga.
na fotkah sta opazni dve sorti melancana. zaviti tako, za enkrat v usta (malo večja). navadne paprike pa skoraj moraš rezati. dobro je da ta hrana odleži čez noč na hladnem (jaz nisem imela kaj za spraviti ker je sproti odhajalo). tunjevinin okus zelo dopolni narezana čebula. lpvoda
še en majhen slikovni recept vama povem. masa je kar hočeš, ali kaj ti ostane od čilijev, ali jo na novo narediš. jaz sem zmešala ostanek mase (opisane zgoraj pri čilijih) vsem skupaj dodala še dve konzervi tune in v vsako navadno papriko vrinila še slani filet ali dva . v maso sem zmešala nasekljane sveže čilije (lahko tudi ne) in nekaj žlic prej kuhane riže. postopek je enak kot pri prejšnjem receptu. tudi zelo okusno krasna predjed oz. priloga.
-
mfranc
- Prispevkov: 4829
- Pridružen: Sr Jun 05, 2013 2:00 am
- Kraj: Ljubljana
| voda je napisal/a: |
| dober večer, načrt je bil takšen: oranžne navadne papričice naj bi bile osnova, katere sem križala s čilijem (posadila eno ob drugo). pri tem sem upala, da se bo oranžna papričica "oljutila". plod sem imela namen polniti z različnimi nadevi. a narava dela tako kot ona hoče. |
| mfranc je napisal/a: |
| Voda, saj veš da jih lahko "oljutiš" s kakšnim De Lux |
Eeh, Voda, vidiš da sem samo odgovoril na tale tvoj odstavek
Drugače pa zanimiva varianta ovijanje paprike z jajčevci - škoda, da nisi to že prej napisala. Bi probal z jalapeni. Sicer pa so drug teden spet na sporedu.
Samo bi jih probal oviti s presnim jajčevcem, oziroma, če bi se preveč zažgali, zapekli na žaru, bi čez jajčevec ovil še slanino ...
Kaj misliš?
Uf, in ravno danes so za kosilo jajčevci, zelooo primerni za ovijanje http://cdn2.bigcommerce.com/server3100/3gfq7le6/products/101/images/295/Eggplant_Fengyuan_Purple__28482.1374725326.1280.1280.jpg
LP_________________mfranc
-
mfranc
- Prispevkov: 4829
- Pridružen: Sr Jun 05, 2013 2:00 am
- Kraj: Ljubljana
| Plamenka je napisal/a: |
| MFranc, dobro sušilnico imaš. |
Hja, kaj pa vem ...
Sem pred leti na špagi sušil Cayenne čilije, cele. In se kar dobro posušijo; seveda pa so znani da imajo čisto tanko meso.
Te "debelostenske" pa najmanj prepolovim in so danes na mreži že dobro osušeni, skrčeni in je med njimi veliko zraka. Za cirkuliranje zraka
Mogoče bi se celi habaneroti na vrvici posušili takrat, ob 40 °C (i nešto sitno
Počakam na prihodnjih 40 stopinj v senci - ko bo na podstrešju 60 stopinj
LP_________________mfranc
-
voda
- Prispevkov: 2615
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am
mfranc, verjetno bi bilo zelo dobro in predvsem slastno oviti okoli čilija malancan in slanino. jaz sem na pečeno kriško melencana dala maso za polnjenje v katero sem nasekljala čilije poleg ostalih reči in to zavila toliko, da so konice melencana prišle skupaj.
probaj tole:
1. sredinski del melancana malo izdolbeš toliko, da notri položiš čili v posteljico od nasekljanega peteršilja, česna in malo drobtin. v čili daš zrolan kos sira in rezinico pršuta, lahko tudi slanina ali filet slanega inčuna. pokapljaš z olivnim oljem in daš na lahek ogenj, oz. žar. za kratek čas pokriješ s staniolom, da se opari tudi zgornji del. lahko tudi vse skupaj oviješ v staniol a potem je nekako bolj kuhano kot pečeno.
2. ali pa zavij v staniol na tretjino po dolgem odrezan krompir, nič lupljen samo dobro opran. v izdolben krompir daš rezino putra ali olivno olje malo posoliš, popopraš in noter položiš napolnjen čili. zaviješ in čez cca 20 min lahko samo dol padeš ko probaš. (seveda od začetka je težava da ugotoviš kdaj je krompir pečen). receptov je še pa še. pa dober tek ti želim, kar slinim se zraven in lpvoda._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
probaj tole:
1. sredinski del melancana malo izdolbeš toliko, da notri položiš čili v posteljico od nasekljanega peteršilja, česna in malo drobtin. v čili daš zrolan kos sira in rezinico pršuta, lahko tudi slanina ali filet slanega inčuna. pokapljaš z olivnim oljem in daš na lahek ogenj, oz. žar. za kratek čas pokriješ s staniolom, da se opari tudi zgornji del. lahko tudi vse skupaj oviješ v staniol a potem je nekako bolj kuhano kot pečeno.
2. ali pa zavij v staniol na tretjino po dolgem odrezan krompir, nič lupljen samo dobro opran. v izdolben krompir daš rezino putra ali olivno olje malo posoliš, popopraš in noter položiš napolnjen čili. zaviješ in čez cca 20 min lahko samo dol padeš ko probaš. (seveda od začetka je težava da ugotoviš kdaj je krompir pečen). receptov je še pa še. pa dober tek ti želim, kar slinim se zraven in lpvoda._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."