Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Lončki, posode, korita

Odgovori
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Hvala Muha._________________CARPE DIEM
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

hvala za posodice. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Ni za kaj, naj dobro služijo.
MijaLan

Odgovor Napisal/-a MijaLan »

Muha, te posodice mi bodo res prišle prav ob obilni setvi! ;) Hvala.
mil

Odgovor Napisal/-a mil »

Pozdrav

Tudi jaz se zahvaljujem za posodice, bodo uporabne in uporabljene.

Lepo bodimo, Mil
tjesih

Odgovor Napisal/-a tjesih »

Tudi meni so posodice prav všeč. Hvala Muha, ker si se tako potrudila.
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

A lahko postavim eno totalno butasto vprašanje? Oziroma, očitno sem butasta jaz Rolling Eyes .

V temle loncu sem lani zelo uspešno gojila paradajz. Prepričana sem bila, da ima v dnu odprtine za odtekanje vode. No, pa jih nima Shocked . To sem ugotovila zdajle, ko sem ga hotela pomiti in napolniti z zemljo, da presadim zadnjo sadiko.

Ali je treba na dnu kaj odrezati? Vrh tistih čepkov? Ali zvrtati luknje, kjer so naznačeni krogci? Ker sicer res ne razumem, kako ti lonci delujejo ... očitno ena posebna znanost Embarassed. Čemu sploh služijo tisti čepki znotraj?

Hvala za pomoč, pa ne se preveč smejat, prosim Wink .
Kupljeni so bili pa v Lidlu, če se prav spomnim._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Copatka,

navrtati je treba, da voda odteka - ampak to itak že veš - kje boš vrtala, je pa tvoja odločitev - v skladu z namenom.
Za uporabo lonca za rastline, ki ne "ljubijo" vode (da jim voda zastaja), navrtaš čisto na dnu, če boš pa rabila lonec za rastline, ki imajo rade vsaj malo vodne "rezerve", pa vrtaš v čepkih - voda bo zastajala in bo nivo vode višji.

(in če se premisliš - in ne rabiš več odtekanja - "začepiš" luknje s pattex "vročo pištolo")
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Najlepša hvala, Mravlja! In kaj mi svetuješ za paradajzke? Na vrhu čepkov?
Očitno bi morala biti tudi k loncem priložena navodila za uporabo Wink . Jaz sem navajena starih lončenih, tam ni bilo dileme Very Happy ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Za paradajzke... ja, na vrh čepov bi jih, ja - spodaj vrtam samo za "neljubiteljice" vlage, ostalo zgoraj, na čepkih.
Imaš pa še tretjo možnost... če se bojiš, da ti nameravajo korenine iz lonca "pobegniti" v zemljo (ko recimo odložiš lonec direkt na trato ali na zemljo), "začepiš" vse spodnje luknje in zavrtaš s strani - poljubno visoko, a ne previsoko. Tako korenine ne rastejo iz lonca v zemljo in lonec ne "primrzne" Wink .
Odgovori