Tole Zufovo zelje je ravno takšno, kot si ga želite, se mi zdi. Listi so tenki, mehki, lepo se luščijo od glave in brez problema se jih zvije v rolico in nareže.
Letos sem sejala še eno seme, ki se mu nisem preveč posvečala. Tako so moji letošnji Zufi zelo raznoliki - mešančki. le dve, tri rastline so kakor Zuf. I
Za naslednje leto pa imam seme, ki sem ga pobrala od rastline, ki sem jo vzgajala za seme in je opisana v mojih prejšnjih zapisih.
Če bi kdo želel poskusiti s to sorto, je semena dovolj.
Ravno včeraj sem odrezala eno glavico, ker je začela propadati in odmetavati vrhnje liste.
Listi so se lepo luščili skoraj do srčka. Tudi rolica se lahko naredi iz celega lista (ni potrebno izrezovati glavne žile). Nareže se lahko čisto na tenko, tik pred uporabo, ker so listi mehki in ni potrebno "mehčanje"..
_________________naredimo svet lepši
Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Zelje - Brassica oleracea L.
Kot sem že večkrat napisala, sem seme dobila pred leti od Zufa, ki ga je ponujal kot staro sorto, ki jo je gojil njegov stric. Sem malo prečitala tole temo: to zelje smo začeli gojiti v sezoni 2017
Lanska glava je bila kar kompaktna, bi se dala tudi ribat. Tudi tale letošnja je imela kar čvrsto naložene liste. Kaj več pa o tem zelju (še) ne vem. Upam, da ga bom letos, lahko bolj spoznala._________________naredimo svet lepši
Lanska glava je bila kar kompaktna, bi se dala tudi ribat. Tudi tale letošnja je imela kar čvrsto naložene liste. Kaj več pa o tem zelju (še) ne vem. Upam, da ga bom letos, lahko bolj spoznala._________________naredimo svet lepši