Volna v vrtnarjenju

Odgovori
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Pri meni ne.
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Nisem opazila česa posebnega. Se pa mogoče pod njo čez zimo zatečejo kakšni osebki podobno kot pod druge zastirke, predvidevam.
A je pri tebi kaj drugače?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Eeeeh, jo še nič ne obtožujem, mi pa volna/filc kot zastirka mogoče pomaga pri napadu strun pokalic na solatne sadike. Ali kak drugi škodljivec, bolezen .... da premislim

Dva dni stara slika http://shrani.si/f/3Y/rO/44zOWhc6/0531.jpg manjkajo tri sadike, danes je še ena zjutraj postala malo uvela, sedaj pa popolnoma odmrla. Sicer sem zopet dobil v semenarni zelo slabe sadike, 18 kom. Navzgor po gredi pa je devet sadik, novejših in močnejših, brez izgub Rolling Eyes .
Res pa je tudi, da zaradi zastirke ne morem razkopavati po gredi, da bi našel kakšno struno na mestu zločina.

S strunami nimam veliko težav, izjemoma mi uničijo kakšno solato._________________mfranc
aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

Uf, pri meni bi tole voluhar vse obril odspodaj...

Enkrat sem kot zeleno zastirko sejal deteljo, ki jo sedaj režem, pa tudi sicer je bolj zgledna džungla na vrtu kot pa zgledna greda... pa pol voluhar kljub neizmerni zlobi ne ve, kere rastline so meni všeč... Smile
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Aladin, a tvoj je tudi neizmerno zloben? Laughing Jaz mu vračam zlobo tako, da mu v rove tlačim surovo ovčjo volno Evil or Very Mad . Miša Pušenjak mi je pa rekla, da RES pomaga, če mu v rove nalivaš brozgo iz bezgovega listja, menda mu zelo smrdi. Še nisem utegnila probati Rolling Eyes . Če boš ti, sporoči, prosim, rezultate!_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Ja, tole z bezgom sem prečitala na več koncih. Tudi zapikovanje bezgovih vejic v zemljo naj bi odganjalo mrcinico._________________naredimo svet lepši
aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

z bezgovo brozgo tudi jaz nisem probal, posledica zapikovanja bezgovih palic pa je bila le začasna ozelenitev teh palic, na solati in ostalih dragocenostih se pa ni poznalo... zgleda so vsi voluharji pri meni iz familije hiršer pa šifrin...
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Haha, Aladin, jaz sem imela lani tudi vso gredo polno ozelenjenih bezgovih vejic in slalomiste iz istih družin med njimi Laughing . Solate pa vsak dan manj ..._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

mfranc je napisal/a:
S strunami nimam veliko težav, izjemoma mi uničijo kakšno solato.

http://shrani.si/f/9/6h/2wuPfXi/0541.jpg

Filc sumim tudi zato, ker na bližnji gredi ravno pobiramo solato, ki je zrastla brez vpliva strun. Od 18ih sadik je odmrla samo ena, pa še tista je bila v štartu tako švohotna, s preslabimi koreninami, da ni prenesla toplotnega udara v času , ko sem jo nasadil._________________mfranc
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Na to, da imamo kot podalpska dežela tudi med voluharji spretne slalomiste, pa nisem pomislila.
Embarassed_________________naredimo svet lepši
Odgovori