Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Cepljenje sadnih dreves

Odgovori
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

Kaj pa pravite na moje? Very Happy

Sma na to drevo nacepila 6 cepičev in se mi zdi da so se vsi prijeli saj so že vsi zeleni na špički. Najvišji je pa čisto zdivjal._________________LP seba993
elstar

Odgovor Napisal/-a elstar »

Ali si dal cepiče različnih sort?
seba993

Ne ker sem so mi ostali samo cepiči ene sorte. Vse druge sem že prej ponucal._________________LP seba993
vinkoz

Odgovor Napisal/-a vinkoz »

Živjo.
No ,ko vsi moledujete v cepljenju, malo testiranja mnenj. A je kdo razmišljal o KOMPATIBILNOSTI Asimine s drugimi podlagami, kar bi dalo rezultat bolj intenzivne podlage glede rasti napran sejancu.
lp. Vinkoz
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

Nekje sem videla da okrog cepiča naredijo en lijček da zadržuje vodo, kaj je to v redu?
seba993

Nevem. jaz ku sem cepu v raskol na +5 premera debla in zavil z folijo in zamazal z smolo sem hodu vodo vn zlivat da nebi kam preveč zatekala in nebi v deblu kj gnilo._________________LP seba993
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

vinkoz je napisal/a:
Živjo.
No ,ko vsi moledujete v cepljenju, malo testiranja mnenj. A je kdo razmišljal o KOMPATIBILNOSTI Asimine s drugimi podlagami, kar bi dalo rezultat bolj intenzivne podlage glede rasti napran sejancu.
lp. Vinkoz

Glede na botanično Familio v katero sodi (anonovke) sklepam, da manevrskega prostora z našimi avtohtonimi rastlinami ni. Lahko pa ustrelim z ugibanjem in v nadaljevanju opazujemo kaj pade na tla. Kozel ali trofeja. Recimo hrast in dobimo Quercosimino s trdo lupino. Laughing
Šalo na stran. Nimam pojma. In ti? Nas malce hecaš ali pač nakazuješ, da utegne obstajati nekaj nekje za bregom. Question
Marjeta

Odgovor Napisal/-a Marjeta »

originalnilist je napisal/a:
Nekje sem videla da okrog cepiča naredijo en lijček da zadržuje vodo, kaj je to v redu?

Česa takega pa sama še nisem videla, pa sem kar dosti brala o cepljenju.
Morda pa je bil "lijaček" namenjen senčenju?
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Na primer, nekaj podobnega lijačku sem namestil na cepljenke, ki so bile cepljene blizu tal. Razlog. Gosenice, ki so mi nekaj uspešno sprijetih višenj pohrustale. Je učinkovalo.
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

Lijački so nameščeni na 1,5 m visoke cepljenke, čemu služijo pa ne vem, ugibala sem, vodo pa vsekakor zadržujejo.
Odgovori