Bicikel je napisal/a: |
Naletel sem na zanimiv članek in google ga je kar lepo prevedel: Česen obstane eno leto: kako ga shraniti? Izkušeni kuharji bodo zagotovo poznali ta način konzerviranja česna. Najprej vzamemo pol kilograma strokov česna in jih za približno eno uro namočimo v mlačno vodo. Ko jih posušite, jih olupite in videli boste, da se bodo zlahka luščile, ker se je koža zmehčala. Nato položite vse stroke česna v steriliziran steklen kozarec. Nato nasujte dve žlici grobe soli, to naj bo približno 30 gramov soli. Zdaj lahko dodate nekaj žlic jabolčnega kisa ali, če želite, vlijete vinski kis, ta sestavina bo pomagala ohraniti česen nedotaknjen. Nazadnje zavrite nekaj vode in pustite, da se ohladi. Preden posodo zaprete s pokrovčkom, narežite rezino limone in jo položite na česen. Kozarec zelo tesno zapremo in pretresemo, da se vse sestavine premešajo. Tako boste svoje stroke česna ohranili več kot eno leto v brezhibnem stanju in ne bodo zgnili. Pa ne samo to, saj jih lahko zaužijete kadar koli želite, ne da bi jih morali lupiti vsakič, ko jih potrebujete. To metodo uporabljajo številni kuharji, je praktična in predvsem učinkovita. |
Pa se obnese potem hramba v shrambi ali je treba dat v hladilnik? Mislim potem, ko se kozarček enkrat ''načne''? je kdo mogoče preizkusil ta način in ima kakšne izkušnje?