Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

česen 2023

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

česen 2023

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Včeraj sem začela saditi česen. Letos imam semenskega materiala sicer veliko, a je precej glavic kar drobnih. Tako se poigravam z idejo, da bi te drobne glavice posadila kar cele, seveda bolj na redko, da se bodo rastline med rastjo lahko širile.

Pri obhodu njive sem opazila (šele zdaj Embarassed ), da sem pri spravilu česna zajeten snop pobranega česna pozabila na njivi. Glavice že odganjajo. Probala jih bom pobrat in posadit. Kar cele, da bom kar najmanj poškodovala korenine.

Ah ja, vsako leto ga kaj pobiksam...

Moram pa povedat še to: lani mi je dal sosed na njivi eno glavico nekega španskega česna (dobil ga je od kmeta). Pridelala sem 9 glavic. Zadnjič sem pri kuhi uporabila ta česen in bila zeloooo vesela, da sem pred leti spoznala Anko - sem že čisto pozabila, kako sitno in zamudno je lupljenje česna, ki ima tenko lupinico, ki se ti vse3skozi lepi na prste..._________________naredimo svet lepši
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Pri meni že vse v zemlji.
5 vrst po 27 strokov.
65 strokov Garcue in 70 strokov Kraškega rdečega.

Sem prav vesel, da mi je včeraj uspelo !
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Posajeno.
Nekaj čez 60 enostročnih glavic iz semena + par strokov jedilnega za primerjavo. Poleg tega še 20 celih glavic z zarodnimi čebulčki.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Posadila nisem nič in tudi nič ne bom, verjetno, so mi pa v balkonskem koritu pribodli ven trije drobceni zgrešenčki Smile_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Pri meni prvi že kukajo ven. Samo 14 dni so rabili !
brbr

Moj je šele dobro v zemlji. Zdaj me čaka še škropljenje z biodinamičnimi pripravki in pokrivanje s senom._________________naredimo svet lepši
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Andrej Banko je napisal/a:
Pri meni prvi že kukajo ven. Samo 14 dni so rabili !

Pa te to veseli? Rolling Eyes Jim nič ne škodi? Jaz sem najbolj srečna, če zimo preživijo, ne da bi kukali ven.
Sprašujem, ker to zanima enega žlahtnika, ki je posadil mojo anko, in mu tudi že vsi gledajo ven. Mu nisem znala odgovoriti, ker s tem nimam izkušenj.

Moj naj bi šel v zemljo danes in jutri, a slabo kaže ... danes dež, jutri bo pa dan prekratek za vseh 500. Bom morala najbrž podaljšati v nedeljo. A se vsi držite pravih dni, ko ga sadite? Jaz sem vsaj pri česnu vedno gledala na to._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Me veseli, da nisem sama, ki tako pozno sadim. Moj bo šel v zemljo ta vikend, dobro ga bom morala ograditi, da ga naša psa ne bosta kopala in presajala po svoje. Torej sama se ne držim "pravih" dni za nobeno vrtno opravilo, trigger sta čas in vreme.
brbr

Jaz se po navadi držim. A letos se nisem. sadila sem v vseh časih (list, cvet, za nič), le v času za korenino malo, ker je bil ta čas neugodno razporejen.
Zagotovo pa ga bom pobirala v času za korenino.

Kar se tiče zelenja v jeseni: pozabljenci, recimo, vsi pokukajo iz zemlje že zgodaj jeseni. Mi jih trenutno jemo kot mlad, zelen česen. Mislim, da jim zmrzal in sneg ne škodita prav dosti, če sploh kaj..._________________naredimo svet lepši
Odgovori