Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Fallopia japonica - japonski dresnik

Odgovori
Furman

Odgovor Napisal/-a Furman »

Če pridemo do recepta za zdravila delat iz tega invazivneža, rešimo dve težavi na en mah. Invazivnost ne bo več problem in Slovenci bomo najbolj zdrav narod Laughing_________________Vsi si želimo, da bi ta svet bil lepši
ali je ta svet lepši, ker si ti v njem?
Komu bo danes dan lepši, ker je srečal tebe?
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Saj zdravila z resveratrolom že delajo in prodajajo, na primer tule: http://pluslife.atspace.com/resveratrol.htm_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Je mogoče kdo opazil, da rdeči polži jejo dresnik?
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

pep je napisal/a:
Je mogoče kdo opazil, da rdeči polži jejo dresnik?

Samo še to se nam manjka, potem bodo prekrili Slovenijo. Shocked
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Ker tega nisem opazil,sem mislil, da bi jih z njim preganjali.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Ker je sorodnik rabarbare, mogoče listi tudi vsebujejo oksalate? Z rabarbarinim čajem preganjamo čebulno itd. muho, polžev na rabarbari jaz nisem opazila, kako pa drugi? Mogoče golazni in mrčesu dresnik ne prija, jih odvrača... Bi bilo za preverit._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Rdečkoti v hudi sili papcajo tudi rabarbaro. Ali jedo dresnik ali ne ne vem. Sem pa na svojem sprehajalnem področju prve rdeče polže našla ravno ob nastajajočem "nasadu" japonskega dresnika.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Uf, škoda.
Bom pa malo pogledala na najbližjem rastišču dresnika, kako je s polži._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

lpmami: situacija pri nasadu dresnika je sedaj takale: nasad se širi, polži so izginili. Nekaj tudi z mojo pomočjo, a ne verjamem, da je bilo to odločilno, saj sem uničevala le tiste, ki so prilezli na pot. Je pa ta dresnik sredi travnikov, v bližini gozda. Sumim, da so bila jajčeca polžev pripeljana v isti zemlji, kot korenine dresnika.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Predvidevam, da če so jedli tudi dresnik, so samo nežne spomladanske poganjke. Vseeno bom šla pogledat. Če bodo polži v okolici (travnik in gozd), bom bolj pogledala tudi dresnik. Me res zanima._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Odgovori