Če pridemo do recepta za zdravila delat iz tega invazivneža, rešimo dve težavi na en mah. Invazivnost ne bo več problem in Slovenci bomo najbolj zdrav narod _________________Vsi si želimo, da bi ta svet bil lepši ali je ta svet lepši, ker si ti v njem? Komu bo danes dan lepši, ker je srečal tebe?
Saj zdravila z resveratrolom že delajo in prodajajo, na primer tule: http://pluslife.atspace.com/resveratrol.htm_________________Barvit pozdrav, Ladka s Povelj, Bahnkova Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Ker je sorodnik rabarbare, mogoče listi tudi vsebujejo oksalate? Z rabarbarinim čajem preganjamo čebulno itd. muho, polžev na rabarbari jaz nisem opazila, kako pa drugi? Mogoče golazni in mrčesu dresnik ne prija, jih odvrača... Bi bilo za preverit._________________Barvit pozdrav, Ladka s Povelj, Bahnkova Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Rdečkoti v hudi sili papcajo tudi rabarbaro. Ali jedo dresnik ali ne ne vem. Sem pa na svojem sprehajalnem področju prve rdeče polže našla ravno ob nastajajočem "nasadu" japonskega dresnika.
Uf, škoda. Bom pa malo pogledala na najbližjem rastišču dresnika, kako je s polži._________________Barvit pozdrav, Ladka s Povelj, Bahnkova Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
lpmami: situacija pri nasadu dresnika je sedaj takale: nasad se širi, polži so izginili. Nekaj tudi z mojo pomočjo, a ne verjamem, da je bilo to odločilno, saj sem uničevala le tiste, ki so prilezli na pot. Je pa ta dresnik sredi travnikov, v bližini gozda. Sumim, da so bila jajčeca polžev pripeljana v isti zemlji, kot korenine dresnika.
Predvidevam, da če so jedli tudi dresnik, so samo nežne spomladanske poganjke. Vseeno bom šla pogledat. Če bodo polži v okolici (travnik in gozd), bom bolj pogledala tudi dresnik. Me res zanima._________________Barvit pozdrav, Ladka s Povelj, Bahnkova Zelenjava, rastline za barvanje, sadje