Stran 3 od 3

Objavljeno: Če Jul 12, 2018 10:41 am
Napisal/-a Žlehtnoba
Uhh, fižola je letos kar precej. Čeprav je bil nizek prej kot preklar, je pa slednji pokazal svoje čare z velikimi stroki Very Happy_________________go with your instinct to live as you want

Objavljeno: Sr Jul 18, 2018 3:42 pm
Napisal/-a živa
pri nas ga je napadla rja. Drugače pa res lepo rodi. Deževno mu ugaja._________________Lp, Živa

Objavljeno: Sr Jul 18, 2018 11:57 pm
Napisal/-a metuljc
Prijateljica mi je dala nizek fižol Top Crop, moram reči, da je zelo okusen, brez nitk, vreden sajenja. Tudi starejši stroki, z že izoblikovanimi zrni se hitro skuhajo in ostanejo kompaktni, tako, nekako izdaten se mi zdi. Vreden sajenja, pravi, da je zelo roden.

Objavljeno: Sr Nov 17, 2021 3:33 pm
Napisal/-a muha
Letos sem se opogumila in Berggold vložila v slanici - po temle receptu

Daleč najboljši način za shranjevanje fižola za kuhanje. Danes skuhana boranija je enaka, kot bi jo delala iz sveže nabranega. Nič ga nisem spirala, le vodo sem odlila. S to razliko, da je bila na mizi pol ure prej kot navadno, saj je vloženi fižol že kuhan.

Pasterizacije nisem ponavljala, je izgleda zadostovala enkratna, saj kasneje nisem opazila nobenih sprememb v kozarcih

Maslence bom še vedno vlagala po receptu, ki zahteva nekaj več kisa, ker ga pojemo v solatah.

Objavljeno: Če Nov 18, 2021 11:14 am
Napisal/-a brbr
Muha, super.
Sem primerjala količino kisa v tem in v tistem "mojem" (2.5L vode in 1dcl kisa), ki tudi ni zelo kisel.
Za 2.5L vode iz mojega recepta bi torej potrebovala dobre 4žlice kisa, kar znaša cca 1/4dcl.

Gotovo drugo leto poskusim..._________________naredimo svet lepši