Stročji fižol

Odgovori
crtj-admin
Site Admin
Prispevkov: 10774
Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm

Stročji fižol

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Andreja
Prispevkov: 127
Pridružen: Ne Jun 09, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Andreja »

Stročjega fižola imamo na pretek, idej za porabo pa bolj malo. Nekaj smo ga blanširanega zamrznili, nekaj ga sporti porabimo tako, da ga skuhamo in zabelimo z ocvirki in drobtinami. Kako ga še porabite? Zaželjeni so tako recepti za kosilo kot tudi za zimske shranke.
Marinka
Prispevkov: 458
Pridružen: To Jun 04, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Marinka »

Lahko ga uporabite za boranjo._________________Začni dan z nasmehom in vse bo lažje!
MARTINKA
Prispevkov: 524
Pridružen: Če Jun 13, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a MARTINKA »

Mi ga imamo zelo radi, a je letos zaradi uši bolj slabo rodil. Sicer pa ga jemo v solati, v ajmohtu, boramiji, popečenega na oljčnem olju in drobtinicah, vložen pa je pozimi super soalta.
bobolino
Prispevkov: 2342
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Kako se naredi tale popečen?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Marinka
Prispevkov: 458
Pridružen: To Jun 04, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Marinka »

Mi popečemo oziroma zagrejemo ostanek zabeljenega. Mora biti lepo zapečen, da malo pohrusta._________________Začni dan z nasmehom in vse bo lažje!
metuljc
Prispevkov: 9546
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

MARTINKA
Prispevkov: 524
Pridružen: Če Jun 13, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a MARTINKA »

bobolino je napisal/a:
Kako se naredi tale popečen?
Čisto enostavno. Jaz na ponvici segrejem polovico masla in polovico oljčnega olja, dodam drobtinice, sol - vse skupaj premešam in dodam skuhan fižol. Med mešanjem popečem, da vsa morebitna voda izhlapi in fižol nežno porjavi.
tjesih
Prispevkov: 537
Pridružen: To Jun 18, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a tjesih »

Ali ima morda kdo recept za solato iz stročjega fižola, rdečega korenja in ne vem še česa. Že dolgo je kar sem jedla, vem pa da je bil okus enaA.

Polni se v kozarce in spravi za zimo.
bodika
Prispevkov: 388
Pridružen: Pe Jun 07, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a bodika »

Imam recept iz fižola v zrnu,paprike in paradižnika.Fižol v zrnju lahko poskusiš zamenjat za stročji fižol.Ako te zanima ga ali koga drugega ga napišem.
Odgovori