Stročji fižol

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

Stročji fižol

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Andreja

Odgovor Napisal/-a Andreja »

Stročjega fižola imamo na pretek, idej za porabo pa bolj malo. Nekaj smo ga blanširanega zamrznili, nekaj ga sporti porabimo tako, da ga skuhamo in zabelimo z ocvirki in drobtinami. Kako ga še porabite? Zaželjeni so tako recepti za kosilo kot tudi za zimske shranke.
Marinka

Odgovor Napisal/-a Marinka »

Lahko ga uporabite za boranjo._________________Začni dan z nasmehom in vse bo lažje!
MARTINKA

Odgovor Napisal/-a MARTINKA »

Mi ga imamo zelo radi, a je letos zaradi uši bolj slabo rodil. Sicer pa ga jemo v solati, v ajmohtu, boramiji, popečenega na oljčnem olju in drobtinicah, vložen pa je pozimi super soalta.
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Kako se naredi tale popečen?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Marinka

Odgovor Napisal/-a Marinka »

Mi popečemo oziroma zagrejemo ostanek zabeljenega. Mora biti lepo zapečen, da malo pohrusta._________________Začni dan z nasmehom in vse bo lažje!
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

MARTINKA

Odgovor Napisal/-a MARTINKA »

bobolino je napisal/a:
Kako se naredi tale popečen?
Čisto enostavno. Jaz na ponvici segrejem polovico masla in polovico oljčnega olja, dodam drobtinice, sol - vse skupaj premešam in dodam skuhan fižol. Med mešanjem popečem, da vsa morebitna voda izhlapi in fižol nežno porjavi.
tjesih

Odgovor Napisal/-a tjesih »

Ali ima morda kdo recept za solato iz stročjega fižola, rdečega korenja in ne vem še česa. Že dolgo je kar sem jedla, vem pa da je bil okus enaA.

Polni se v kozarce in spravi za zimo.
bodika

Odgovor Napisal/-a bodika »

Imam recept iz fižola v zrnu,paprike in paradižnika.Fižol v zrnju lahko poskusiš zamenjat za stročji fižol.Ako te zanima ga ali koga drugega ga napišem.
Odgovori