Z vrta na mizo
-
- Kraj: Radegunda, Golte
Re: Z vrta na mizo
Ja, tale: https://natureta.si/izdelek/namaz-s-pap ... eta-290-g/ Ne delam reklame, včasih sem kupovala tega, zdaj imam pa svojega. 

Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Danes mi je prijateljica priporočila parmigiano iz popečenih melancanov, parmezana, mocarele in paradiźnikov, vse skupaj zloženo v pekač in popečeno. Poslala je sliko, videti je slastno. Jutri preverim. In razmišljam tudi o varianti s čajoto, zdaj ko mi dobro dela.
Na spletu sem našla recept, pa na mobiju žal ne morem/ne znam prilepiti povezave.
Na spletu sem našla recept, pa na mobiju žal ne morem/ne znam prilepiti povezave.
-
Jaz imam zelo rada paprike v omaki z česnom in kislo smetano.
Paprike ocistim, narezem na trakove široke cca 5 mm in jih na olivnem olju poprazim. Ostati morajo se čvrste, prevec zmehčane mi niso tako dobre. Nato dodam 3 žlice na drobno sesekljanega česna in ko le ta zadiši, zmanjšam temp in dodam eno ta malo kislo smetano.. premesam in tik pred vrenjem odstavim, smetana ne sme zavreti. Postrežem s pire krompirjem.
Paprike ocistim, narezem na trakove široke cca 5 mm in jih na olivnem olju poprazim. Ostati morajo se čvrste, prevec zmehčane mi niso tako dobre. Nato dodam 3 žlice na drobno sesekljanega česna in ko le ta zadiši, zmanjšam temp in dodam eno ta malo kislo smetano.. premesam in tik pred vrenjem odstavim, smetana ne sme zavreti. Postrežem s pire krompirjem.
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Koliko paprik? Ker 3 žlice česna je za moj okus za 10 kg. 

-
Muha, ja 3 zlice česna za cca 8 paprik, za dve porciji omake. V tej omaki mora biti zelo veliko česna. Seveda lahko tudi manj, sploh ce ne obozujete okus cesna.
-
- Kraj: Rimske Toplice
Zate, muha:
...česna po okusu......
Bo vseeno dobro.
...česna po okusu......
Bo vseeno dobro.
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Hvala punci, res je tako, po okusu. Jaz ponavadi najprej prepražim še čebulo. Mi je všeč njen sladkast okus 

-
Hvala vsem za nasvete. Paprike sem popekla samo z oljem in soljo, ker tudi pri nas nismo ljubitelji česna. No, sem mislila da jih je dovolj za 2x, pa sva vse snedla. Njam!
-
- Kraj: Rimske Toplice
Beki, katere sorte pa je ta paprika, naju s Cinijo zanima.
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Parmigiana v fritezi na vroč zrak uspela. Ker od spodaj ne greje in ker jedi ne morem obračati, sem melancan na malo olja v ponvi popekla in zdušila do mehkega. Plasti so si sledile takole: melancan, sir gauda, paradižnik v rezinah s soljo in origanom, sir, paradižnik, sir. Dvajset minut na 200 st. C.
Sočno in slastno!

Sočno in slastno!