Z vrta na mizo

Odgovori
copatka
Prispevkov: 2519
Pridružen: To Maj 13, 2014 2:00 am
Kraj: Radegunda, Golte

Re: Z vrta na mizo

Odgovor Napisal/-a copatka »

Ja, tale: https://natureta.si/izdelek/namaz-s-pap ... eta-290-g/ Ne delam reklame, včasih sem kupovala tega, zdaj imam pa svojega. ;)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Uporabniški avatar
Lpmami
Prispevkov: 9348
Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Re: Z vrta na mizo

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Danes mi je prijateljica priporočila parmigiano iz popečenih melancanov, parmezana, mocarele in paradiźnikov, vse skupaj zloženo v pekač in popečeno. Poslala je sliko, videti je slastno. Jutri preverim. In razmišljam tudi o varianti s čajoto, zdaj ko mi dobro dela.
Na spletu sem našla recept, pa na mobiju žal ne morem/ne znam prilepiti povezave.
tajana
Prispevkov: 1483
Pridružen: Pe Maj 30, 2014 2:00 am

Re: Z vrta na mizo

Odgovor Napisal/-a tajana »

Jaz imam zelo rada paprike v omaki z česnom in kislo smetano.
Paprike ocistim, narezem na trakove široke cca 5 mm in jih na olivnem olju poprazim. Ostati morajo se čvrste, prevec zmehčane mi niso tako dobre. Nato dodam 3 žlice na drobno sesekljanega česna in ko le ta zadiši, zmanjšam temp in dodam eno ta malo kislo smetano.. premesam in tik pred vrenjem odstavim, smetana ne sme zavreti. Postrežem s pire krompirjem.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Prispevkov: 18513
Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
Kraj: Medvode okolica

Re: Z vrta na mizo

Odgovor Napisal/-a muha »

Koliko paprik? Ker 3 žlice česna je za moj okus za 10 kg. :oops:
tajana
Prispevkov: 1483
Pridružen: Pe Maj 30, 2014 2:00 am

Re: Z vrta na mizo

Odgovor Napisal/-a tajana »

Muha, ja 3 zlice česna za cca 8 paprik, za dve porciji omake. V tej omaki mora biti zelo veliko česna. Seveda lahko tudi manj, sploh ce ne obozujete okus cesna.
metuljc
Prispevkov: 9929
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Re: Z vrta na mizo

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Zate, muha:
...česna po okusu......
Bo vseeno dobro.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Prispevkov: 18513
Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
Kraj: Medvode okolica

Re: Z vrta na mizo

Odgovor Napisal/-a muha »

Hvala punci, res je tako, po okusu. Jaz ponavadi najprej prepražim še čebulo. Mi je všeč njen sladkast okus :D
Beki
Prispevkov: 184
Pridružen: Če Jul 08, 2021 2:00 am

Re: Z vrta na mizo

Odgovor Napisal/-a Beki »

Hvala vsem za nasvete. Paprike sem popekla samo z oljem in soljo, ker tudi pri nas nismo ljubitelji česna. No, sem mislila da jih je dovolj za 2x, pa sva vse snedla. Njam!
metuljc
Prispevkov: 9929
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Re: Z vrta na mizo

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Beki, katere sorte pa je ta paprika, naju s Cinijo zanima.
Uporabniški avatar
Lpmami
Prispevkov: 9348
Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Re: Z vrta na mizo

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Parmigiana v fritezi na vroč zrak uspela. Ker od spodaj ne greje in ker jedi ne morem obračati, sem melancan na malo olja v ponvi popekla in zdušila do mehkega. Plasti so si sledile takole: melancan, sir gauda, paradižnik v rezinah s soljo in origanom, sir, paradižnik, sir. Dvajset minut na 200 st. C.
Sočno in slastno!

Slika
Odgovori