Pasirka

Odgovori
Garden-ja
Prispevkov: 1719
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

MARIJAV je napisal/a:
Garden-ja, a tista pasirka, ki jo uporablja tvoj mož je taka, da se kot v loncu na dnu vodoravno vrti prerezana plošča, na navpični osi pa je ročaj, ki ga tudi vodoravno vrtiš Confused ?
Če je taka, potem lahko rečem samo "jao, kak zaklad daješ od hiše" Crying or Very sad .


Ja, s tisto dela, in pravi, da s to drugo ni primerjave. Tako da razumi ga.
Dokler dela on, je meni prav. Ko bom jaz, bom kupila električno._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
kalček
Prispevkov: 31
Pridružen: Če Jun 13, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a kalček »

Plehnato pasirko brez težav lahko predelate v električno. Odrežite ročaj z žagico za železo, pustiti morate le kake 3 cm štrclja. Večina moških pa ima doma tudi kako baterijsko vrtalko, ki jo nato vpnete na tisti štrcelj in električna pasirka je narejena. Paziti je treba le, da se baterijska vrtalka ne vrti prehitro. Mi tako doma kake 20 litrov paradajza spasiramo tik, tak. Eden drži mašinco in pasirko, drugi pa z zajemalko naklada.

A-je-to, ampak funkcionira...
originalnilist
Prispevkov: 929
Pridružen: Ne Jun 30, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

No Garden-ja če si še za dogovor,v četrtek proti večeru bom v Kopru pa se lahko dogovoriva.
DINKSI-še s tabo imam neke nerazčiščene račune, bi se kako zmenila za četrtek(da ti prnesem kar sem obljubila Laughing )
Marjeta
Prispevkov: 295
Pridružen: Pe Jun 07, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Marjeta »

Jaz pasirke še vedno nimam.

Gledala sem eno v lokalni kmetijski trgovini. Je podobna kot ta na sliki na prvi strani, morda malo več kovinskih in malo manj plastičnih delov, cena pa nekaj preko 50 €. Se mi zdi predraga, pa si rečem, da tako zelo je pa spet ne potrebujem, v semenih in olupkih je samo zdravje, kaj bi to stran metali. Laughing
Garden-ja
Prispevkov: 1719
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Originalnilist, lahko. Javi se mi jutri na ZS, če je še aktualno, pa ti pustim GSM cifro._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
TwityPity
Prispevkov: 1128
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

Mi mezgo delamo tako da paradižnik narežemo na koščke, pokuhamo, skozi sito odlijemo odvečno vodo (se jo shrani za dodajanje v rižote ipd..), še malce pokuhamo, dodamo sol in začimbe, zmiksamo s paličnim, kuhamo še dobrih 5min, nalijemo v kozarčke/stekleničke in damo v ogreto pečico na 90°C za 15min.
Smo jo tudi že delali na sokovnik - da odteče odvečna voda, in potem nadaljevali po zgornjem postopku.

Me pa firbec matra kakšna je ta kovinska pasirka katero omenja kalček, kakšna slika mogoče, kje kupit, cena?
Garden-ja
Prispevkov: 1719
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

TP, to je tista klasična, vodoravna, s katero recimo pasiraš krompir za njoke ali cmoke ali zelenjavo za mineštro.
Na dno vstaviš sito, potem zatakneš nanj mlin s kljuko za vrtenje in vrtiš.
Grem pogledat na net, če je kje slika:
pasirka_________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
TwityPity
Prispevkov: 1128
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

Aha, to je torej ta za 11eur pri najboljšem sosedu. Pa se nič ne baše sito?
Garden-ja
Prispevkov: 1719
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Moj pravi, da je najboljša, in res je šalša tako gosta, da moram zraven dodat malo vode, ki se spusti, sicer je vse skupaj pregosto. Lanski sem morala med kuhanjem dodajati vodovodno vodo, letos pa sem rekla, naj mi malo paradajzove vode prilije zraven, ker nima smisla, da potem navadno vodo dotakam.
Ne, nič se ne maši. Ampak vrti z vso močjo in fajn stiska. Pravim jaz, da je vsaj za kaj koristno, da vsak dan telovadi in ruka uteži. Laughing_________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
stara postaja
Prispevkov: 1146
Pridružen: To Jun 04, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Tudi jaz imam tako pasirko in sem zelo zadovoljna. Meni ni delo z njo nič naporno, morda sem bolj utrjena ob svojem delu.
Delam pa sredozemsko omako po receptu iz Kulinarike, malo prirejeno, ker dam večje količine. Ko je pokuhano (ko se paradižnik razkuha), s paličnim mešalnikom zmeljem, nato pa spasiram na sito srednje velikosti. Semena gredo vstran, kožice pa se tako v glavnem že prej razbijejo, tako da je kalo minimalen. Ta mezga je tako dobra, da letos sploh ne bom delala posebej ketchupa, ker ga povsem zadovoljivo nadomesti. Od zaćimb pa dam baziliko, rožmarin, pehtra, rožmarin, materino dušico, pa seveda česen, poper, sol, sladkor. Najrej pa na olivnem olju prepražim narezano šalotko ali pa ptujsko čebulo (no, pa sem začela rikverc Embarassed ). lp_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Odgovori