Pasirka
-
- Site Admin
- Prispevkov: 10774
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Pasirka
(Prenos iz arhiva)
-
- Prispevkov: 1869
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am
Ker je ravno sezona za to delo in sem jo danes že prvič v velikem obsegu rabila, lepim še sem:
Kupila sem jo od gospoda: Roman Mazi, Zalarjeva cesta 7, Borovnica_________________Živeti na podeželju je najlepše!
MARIJAV je napisal/a: |
enkrat sem obljubila, da bom poslikala to pasirko, s katero se samo do vrenja zagret paradižnik (in seveda ohlajen) krasno spasira. Jaz samo še osolim, natočim v kozarce, steriliziram in v shrambo...![]() |
Kupila sem jo od gospoda: Roman Mazi, Zalarjeva cesta 7, Borovnica_________________Živeti na podeželju je najlepše!
-
- Prispevkov: 1719
- Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
So na sliki odpadki samo od enega pasiranja ali si šla skozi večkrat?
Lani sem jo nabavila tudi jaz ampak sem jo samo preizkusila, pri moji ostane več pulpe na odpadkih kot je gre med omako, sem bila čisto razočarana nad pasirko.
Me zanima, kako so bili zadovoljni ostali, ki smo jo nabavili skupaj._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Lani sem jo nabavila tudi jaz ampak sem jo samo preizkusila, pri moji ostane več pulpe na odpadkih kot je gre med omako, sem bila čisto razočarana nad pasirko.
Me zanima, kako so bili zadovoljni ostali, ki smo jo nabavili skupaj._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
-
- Prispevkov: 1621
- Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Jaz sem izredno zadovoljna, po pasiranju so med odpadke šli le prosojni olupki in semena.
Sem pa odpad večkrat prepasirala, vsakič sem polža še nekoliko bolj zategnila, da je tanjše 'ribal' pulpo s kože..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Sem pa odpad večkrat prepasirala, vsakič sem polža še nekoliko bolj zategnila, da je tanjše 'ribal' pulpo s kože..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
instagram: @iva.grasa.ig
spletna stran: www.tomatojunkie.eu
spletna stran: www.tomatojunkie.eu
-
- Prispevkov: 1869
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am
Garden-ja- tale odpad je od večih pasiranj. Delam pa tako, kot je napisala Ivčk, najprej vse spustim skozi bolj narahlo, potem pa "odpad" še enkrat prepasiram z bolj zategnjenim vijakom. Vendar pazi: bolj našpanaš tak, da kot da bi odšravfala. S tem postopkom polža nekako potegneš bolj notri in s tem narediš manjši prostor med ohišjem in polžem, stiska pa potem tako, da dobiš ven dobesedno same olupke in seme.
Meni od kakih 30 kg paradižnika ostane en vrhan krožnik skoraj suhih kožic in semen.
Če ti je res ostalo tako veliko in mokro, potem nisi primerno zategnila oziroma odtegnila tistega rjavega šravfa na desni. Probaj to delati na suho, da boš videla._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Meni od kakih 30 kg paradižnika ostane en vrhan krožnik skoraj suhih kožic in semen.
Če ti je res ostalo tako veliko in mokro, potem nisi primerno zategnila oziroma odtegnila tistega rjavega šravfa na desni. Probaj to delati na suho, da boš videla._________________Živeti na podeželju je najlepše!
-
- Prispevkov: 1719
- Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
Po pravici povedano je bilo tako, da je mož, ko sem zadevo sestavila in dala enkrat skozi, rekel, da to ni nič in da bo on raje na staro pasirko pasiral dalje in potem sem vse skupaj pospravila in dala na polico. To, da se polža privija in odvija, sem videla in tudi preizkusila, ampak glede na to, da se njemu ni dalo in da mu je bilo brez veze ... naj kar s staro pasira naprej. V soboto je recimo pasiral dve uri.
Jaz sem si takrat, ko smo se pogovarjali o tej pasirki, predstavljala, da gre z njo en-dva-tri.
So bile pa recimo tri nizke zvrhano polne gajbice paradižnikov.
MarijaV, čisto tako zaradi firbca, kolikokrat je tole, kar je na krožniku vidno, prepasirano?_________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...

So bile pa recimo tri nizke zvrhano polne gajbice paradižnikov.
MarijaV, čisto tako zaradi firbca, kolikokrat je tole, kar je na krožniku vidno, prepasirano?_________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
-
- Prispevkov: 1869
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am
Kot vidim je to že tisto tadrugo pasiranje že enkrat spasiranih paradižnikov, ko kožice in seme le še vržem stran. Iz te črne posode natočim 10 kozarcev (750 ml), pred tem pa imam en dan prej zavretega paradižnika eno ogromno rajnglo cca 25 litrov, kateri prozorni sok odlijem(
) in potem pasiram samo goščo, da imam zelo koncentrirano mezgo. Tako na uč, več kot 20 minut ne porabim za pasiranje, ker gre v tulec ene 4 zajemalke mase, potem pa ročko obrnem kakih 10x, pa je vse skozi. Z žlico malo postrgam goščo iz luknjic dol, da se zapelje v krožnik, potem sanke dvignem, da ne teče, odlijem iz krožnika in hop naslednja runda.
Ti priporočam, da v bodoče možeka ne matraš na tastari pasirki
_________________Živeti na podeželju je najlepše!

Ti priporočam, da v bodoče možeka ne matraš na tastari pasirki
