Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Stick/Curl

Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Jeseni me pocukajte za rokav tisti, ki bi želeli semena.
Uporabniški avatar
Plamenka

Prvi je dozrel.

venus

Odgovor Napisal/-a venus »

Plamenka, brez skrbi! Saj bom bolj nezna, da ti ne strgam rokava! Lp
Danilo

Odgovor Napisal/-a Danilo »

Stick je bil tudi pri meni lani po zaslugi Ivčk lepa popestritev dvorišča.Vsem, ki sem vam dal njegova semena, priporočam, da ga postavite na vidno mesto, saj je res zanimiv. Pri meni ni presegel 1m, zato sem prav debelo gledal, ko sem na Nizozemskem opazil sadiko z enakim imenom višine cca 160 cm in tudi bolj krepke rasti. Letos bom imel par sadik tudi tega vira.

Lep pozdrav

Danilo
htf_lover

Odgovor Napisal/-a htf_lover »

Lani sem posadil 4 rastline v lonce. Velikost rastlin se je gibala med 50 in 95 cm. Z opraševanjem nisem imel težav. Je pa res, da živim na odprtem, zato vetra ne primanjkuje.
V primeru, da posadiš sejančke z navadnimi listi, pa iz njih zrastejo determinantne rastline, ki imajo grmičasto rast in nekoliko večje plodove.
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Danilo je napisal/a:
Pri meni ni presegel 1m, zato sem prav debelo gledal, ko sem na Nizozemskem opazil sadiko z enakim imenom višine cca 160 cm in tudi bolj krepke rasti. Letos bom imel par sadik tudi tega vira.

Lep pozdrav

Danilo

Je bilo kaj iz tistega vira? Rastlina je bila visoka?_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Moji dve sadiki v vrtu sta bili visoki kak meter in pol. Tudi zalistnikov sta naredili več, pa plodov tudi ni bilo malo, nisem nič opraševala, kolikor je stresel veter.
Seme od Ivčk.

V loncu po moje zaradi omejitve prostora zraste manj.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Prav hecni so. Sejala pet semen in vseh pet je tipičnih.

Uporabniški avatar
Plamenka

O, kako lepi sejančki. Kot rožice. Wink Ne spomnim se več, kakšni so bili moji na začetku. Letos jih pa nisem dala v izbor, čeprav so zanimiv okras.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Jaz jih imam prvič in so mi zanimivi kot otroku nova igračka Smile .
Odgovori