Sorte solat

Odgovori
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Pri amarantu je res loterija. Nekatera semena lepo kalijo, druga pa polom.

Ena izmed sort, ki bo najbrž ostala v mojem izboru je zimska solata Posavka.
Primerna je za glave ali za obrtgavanje - oboje se je obneslo.
Sejal sem jo gosto na del grede v začetku septembra, presadil v februarju in se nam je odlično obnesla za obtrgavanje zunanjih listov od zgodnje pomladi naprej.
Tiste, ki nismo obtrgavali so naredile lepe glave.

Malo prehitevam z zimskimi sortami, zdaj so aktualne poletne.
Imate izkušnje s setvijo ledenke ali lede v tem času za poletno rabo?
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Imam - slabe. Drugi se sicer pohvalijo, da imajo zeleno solato čez vse leto, pri meni je pa vsa, kar sem jo sejala po 1. juniju, delala zelo kilavo.

Za posavko prikimavam - je tudi tvoja takale? Domnevam namreč, da je tudi tale, ki je pri meni samosevna že par let, ravno potomka posavke:
vodenka

Odgovor Napisal/-a vodenka »

Men leda in ledenka polet ne uspevati saj gresta prehitr v cvet pomagam si z lollo roso in romansko kar imam vsaj mir pred fanti k včasu košnje gre zeeelo velik solate bog nedaj da ni solate na mizi ,prav poletni vročini pa imajo zelo radi rediš in to tiste (imena trenutno nevem),ki hitro naredijo glavice seveda za posladek pa mora bit veeelika skleda paradižnika ,v jesenskem času pa zelje in eddibjo solato,redič ki vsaj do začetka decembra jemo.
lera

Odgovor Napisal/-a lera »

ja muha pomoje da je - mam tudi jaz eno domačo posavko pa je super - baje je pri hiši že cca 40 let ali pa še več Embarassed_________________lp

Lera
http://lera.moj-album.com
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

muha, glede na spodnjo sliko z mojega vrta imaš tudi ti posavko. Smile

Mi nismo pustili za glave, saj smo redno obtrgavali zunanje liste in hkrati pustili par notranjih mladih listov.
Tako se je zelo lepo obraščala in hitro dopolnila maso solatni skledi, ko je spomladanska solata bila še čisto majhna.
Tale na spodnji sliki je že nekaj časa ponovno pripravljena za obtrgavanje, a je spomladanske solate preveč. Smile

Kljub obtrgavanju so nekatere rastline nakazale glavico, zato smo jih pustili rasti, a je samo eni uspelo narediti malenkost deformirano glavo.
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Ja, Živa, Hardi mislim. Poglej ZS._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
papa

Odgovor Napisal/-a papa »

Ker si pridelam vse sadike zakaj nebi še solatnih. Takole mi je skalilo seme po štirih dneh. Kali pa se seme solate Marija in Gentile, ki je kot pravijo najbol podobna Kristalki in se je pod tem imenom menda ne da kupit nikjer. Sadike bi rad pridelal tam do prvega juluja saj potem gremo na dopust in ima čas rasti do začetka osmega meseca Very Happy Postopek pa je verjetno isti pri vsakem flancanju in , ko tole zrase ena 2-3cm se prepikira v platoje ter se redno vsak dan poškropi s razpršilko.
_________________Niko nam ništa nemože jači smo od sudbine !
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

papa, boš prosim povedal, kako se bosta tidve sorti obnesli čez poletje.
papa

Odgovor Napisal/-a papa »

Oblubim Wink_________________Niko nam ništa nemože jači smo od sudbine !
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Če želiš, lahko že sedaj pikiraš. Na veliko sem začel pikirati šele letos, a vseeno lahko delim izkušnjo, da se pikirančki s prvimi dvemi kličnimi listi super primejo.
Naj ti lepo raste!
Odgovori