Kis v lesen sod?

Odgovori
Kravzlj
Prispevkov: 759
Pridružen: To Feb 18, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a Kravzlj »

Aja, če kdo rabi, imam kar nekaj kisa, ki ni primeren za uživanje. Za pomivanje,razkuževanje. . .

Piši na ZS.

LP_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
metuljc
Prispevkov: 9546
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Kravzlj je napisal/a:
Kakor vem, kis čisto na začetku, ko ga naredimo, ne sme imeti zraka, da alkoholno povre.

Drži, čer misliš sok oz. namočeno sadje, ker mora najprej steči alkoholno vrenje s kvasovkami, nastali alkohol pa potem ocetno kislinske bakterije porabijo za vir energije in oddajajo ocetno kislino, za ta proces pa je res potreben kisik.
Kravzlj
Prispevkov: 759
Pridružen: To Feb 18, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a Kravzlj »

Tako preprost naraven, proces, ampak gre lahko vse narobe.
Letos imam verjetno okoli 200l kisa, pa je verjetno pol za odpis :(_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Prispevkov: 17584
Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Kravzlj, kaj pa je šlo narobe?
Kravzlj
Prispevkov: 759
Pridružen: To Feb 18, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a Kravzlj »

Žužki, drugje pa čuden okus, malo zategne na koncu._________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Odgovori