Glede lišaja se je razvila kar konkretna debata. Za tiste, ki vam je močno pri srcu, prilagam še detajl.

Sicer sem se pa odločila, da bom lišaj razumela tako, kot mi je najbolj všeč in sicer, da je pokazatelj čistega zraka. In to se mi zdi tako fino.
Bolj me skrbi razgaljeno deblo. Tukaj smo na savskem prodcu tako, da je zemlja res dobro odcedna in s tem ne bi smel imeti težav. Bolj verjetno je, da je rani na deblu botroval lanski žled (prilagam sliko sicer drugega javorja, ampak je bila situacija podobna).

Tudi količina dežja, ki je padla lansko leto, je bila najbrž najbolj koristna bambusu. Za vse ostale rastline ga je bilo preveč. Vse skupaj je tako zmedlo javor, da sem ga prvič v življenju videla takole:

Forest727 prilagam še sliko iz drugega kota, ampak se nič več ne vidi in deblo je sicer zdravo. Mislim, da bom naredila, kot pravi juglans: previdno bom očistila lubje, ki štrli stran in premazala s cepilno smolo. Menim, da bi bila večja škoda, če ga pustim tako razgaljenega. Lep pozdrav.