Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Jelen - Cervus elaphus

Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

No, tukaj pa ostanem brez besed. Ni veliko ljudi, ki jim je dano tako prijateljstvo.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Lepo je to videti.Samo strmim. Shocked
Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Tole pa ....respect!!!
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Uauu! Ampak majčkeno ti je le bilo tesno pri srcu, takole od blizu, priznaj Wink . Čeprav, gleda te prav prijazno.
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Žival že ve, kdo naravo dovolj spoštuje, da si zasluži kaj takega. Res lepe fotografije!
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Te slike so za povečat in na steno, čeprav bi mnogi zavistno trdili, da so fotošop ponaredki.
Kudos, Matic palec gor
Matic

Odgovor Napisal/-a Matic »

Hvala za lepe odzive!

Muha, čisto malo. Smile Čeprav velika in plemenita, je jelen res plašna žival, zato se najbrž tudi pokaže redko. Precej hitro odskoči oz. se umakne, zato se sam nisem ravno bal. Septembra in oktobra ko se parčkajo, je situacija seveda drugačna. Brez težav se jih sliši v gozdu ko se oglašajo in približevanje takrat jim pomeni konkurenco. Z izjemo takrat se mi zdi ta žival precej miroljubna.
Če pa bi morel reči nasplošno, pa bi seveda svetoval neko splošno previdnost, metrski rogovi lahko hitro pomenijo tudi dejansko žrtev.

figula je napisal/a:
čeprav bi mnogi zavistno trdili, da so fotošop ponaredki.

Very Happy V Lightroomu sem jesenskim slikam dodal malce barvne ostrine, tu pa se moje znanje tudi konča. Zimske je od daleč posnel prijatelj in tudi barve so naravne. Imam vsaj 100 slik tistega dne na zalogi, če bi kdo dvomil preveč. Smile
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Matic, smem samo še vprašanje? Se ga uspeš tudi dotakniti, ti vzame kaj iz roke?
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Matic je napisal/a:
Hvala za lepe odzive!

Muha, čisto malo. Smile Čeprav velika in plemenita, je jelen res plašna žival, zato se najbrž tudi pokaže redko. Precej hitro odskoči oz. se umakne, zato se sam nisem ravno bal. Septembra in oktobra ko se parčkajo, je situacija seveda drugačna. Brez težav se jih sliši v gozdu ko se oglašajo in približevanje takrat jim pomeni konkurenco. Z izjemo takrat se mi zdi ta žival precej miroljubna.
Če pa bi morel reči nasplošno, pa bi seveda svetoval neko splošno previdnost, metrski rogovi lahko hitro pomenijo tudi dejansko žrtev.

figula je napisal/a:
čeprav bi mnogi zavistno trdili, da so fotošop ponaredki.

Very Happy V Lightroomu sem jesenskim slikam dodal malce barvne ostrine, tu pa se moje znanje tudi konča. Zimske je od daleč posnel prijatelj in tudi barve so naravne. Imam vsaj 100 slik tistega dne na zalogi, če bi kdo dvomil preveč. Smile

Jaz sem totalni dvomljivec. Ne verjamem in pika!

Pričakujem še natanko 97 slik za dokaz. da premislim
Matic

Odgovor Napisal/-a Matic »

Melona, seveda lahko vprašaš. Smile
Sprva sem razrezana jabolka metal blizu po tleh, zdaj pa samo še iz roke. Neverjetno lepo vzame. Me živali večkrat presenetijo, kako spretno ločijo med roko oz. prsti in hrano, četudi je iste barve - kot da se trudijo nepoškodovati nas.
Opazil sem, da je divji živali popolnoma nenaravno stegovati roko proti njej. Če usmerim dlan proti glavi, po preprostem pravilu "roka pomeni hrano" dlani spretno sledi s smrčkom - ker misli da bo lahko kaj vzel. Tako da mi kaj veliko ne uspe. Kar hecno. Včasih iztegnem dlan in če ni v njej nič, jo poliže (celotno zimo je imel precej vroč jezik, kar je dober znak Smile ).

junglans. Very Happy Morda pa bom res zgoraj dodal še kakšno lepše uspelo.
Odgovori