Sušenje sadja
-
- Prispevkov: 971
- Pridružen: Po Jun 17, 2013 2:00 am
- Kraj: radovljica
- Kontakt:
-
- Prispevkov: 606
- Pridružen: Sr Mar 08, 2017 1:00 am
Danes bom poskusil sušiti hruške v kombinaciji sušilnik/o sole mio. Hruške nagovičke (račn'ce po domače) so tako bogato rodile, da bodo propadle. Po starem receptu se režejo na polovice. Potrebno je odstraniti le muho. Namočiti se morajo v raztopino C vitamina.Nazadnje urejal/a Tonček 20 Jul 2022 21:22; skupaj popravljeno 1 krat
-
- Prispevkov: 606
- Pridružen: Sr Mar 08, 2017 1:00 am
Kadar se ta snov uporablja v tehnoloških procesih, se uporablja naziv askorbinska kislina. Tako se mora tudi deklarirati. Kadar pa ima vlogo v fiziologiji, metabolizmu ipd., pa ga poimenujemo vitamin C. V tehnoloških procesih pride do reakcij (redox) in se spremeni. Spremeni se že med hranjenjem. Zato bi bilo zavajajoče navajati kot vitamin. Ne vem zakaj bi bilo enostavneje uporabljati izraz C vitamin?